תביעה בגין נביחות של כלב

  • כלב נובח
    רוני | 31/10/2021 09:31

    שלום רב.
    אני גר בבית דו משפחתי כאשר יש הפרדה במרפסת של קיר בגובה 1 מטר ומעל גדר דקורטיבית בגובה של עוד 60 ס"מ ויש לשכן כלב שנובח, והזמנתי משטרה בגלל ריבוי נביחות וצילמתי את הכלב נובח כדי להראות לשוטר בזמן שמגיע.

    • תביעה בגין נביחות של כלב
      עו"ד גיל קראוס | 31/10/2021 15:33

      שלום רב,

      לא ציינת מה השאלה אבל אני מניח שרצית לדעת האם ניתן להגיש תביעה נזיקית בגין הנביחות של הכלב.

      אם מדובר במשהו חריג, שחורג משימוש סביר של אדם בבית שלו, אז יכול להיות שניתן יהיה להגיש תביעה להסרת המטרד, כלומר דרישה לפיתרון המצב.

      מדובר בתביעה לא פשוטה שכן בתי המשפט נותנים לעיתים הגנה לזכותו של אדם לשימוש סביר בביתו שלו, תוך איזון כמובן של הפגיעה באחרים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il