התייעצות

  • פירוק שותפות חד צדדית
    דן | 29/10/2021 13:28

    שלום! לפני כשנה פנו אלי 2 אנשים להצטרף אליהם להקמת אתר (סוג של סטארט אפ), כדי לשמש כיועץ ומלווה טכנולוגי (לא לבנות את האתר עצמו). חתמנו על הסכם ״שיתוף פעולה״.

     עקב קושי בלגייס משקיע, הוחלט לנסות לגייס מתכנתים אותם אלווה בבניית האתר. מכך נוצר צורך להכין עיצוב לאתר, אך עקב עלויות גבוהות, החליטו השניים לבקש ממני לעצב את האתר תמורת סכום כסף (שכן אין זה חלק מתפקידי).

    בשלב מסויים החליטו לא להשקיע זמן וכוח בבניית האתר, אלא להמשיך לחפש משקיע. תקופה ארוכה לא היו עמי בקשר רציף ואיני יודע מה בדיוק היו התהליכים. לאחרונה קיבלתי לפתע הודעה כתובה על ״פירוק השותפות״. משיחות טלפון שערכתי עמהם התברר לי שהם לא שוללים שכל אחד מהם לחוד בשלב כלשהו בהמשך יעשה את הרעיון, אבל הוא לא יהיו מחוייבים לי.

    בשלב זה לאחר הדין ודברים לגבי פירוק השיתוף, שבתי לבקש את יתרת הסכום שחייבים לי על העיצוב (כאמור ללא קשר לנושא הפירוק). אמרו לי שיבדוק את זה ויחזור אלי, ואם צריך ישלמו כמה שצריך.

    לאחר כשבוע שלחו לי הסכם, שבו אני מתבקש לחתום על סיום התקשרות, ללא שתהיה כל תביעה בשום צורה כלפיהם בעניין השותפות והאתר - זאת כתנאי לקבלת התשלום על העיצוב. גם לאחר בקשה להפריד בין הדברים, נעניתי שזו הדרך היחידה לקבל את התשלום.

    אשמח להבין מה האפשרויות העומדות בפני:

    1) האם בכלל יכולים לפרק כך את השותפות. בהסכם כתוב שהצדדים יכולים להחליט על פירוק השותפות או אחד יכול לפרוש, אך בסעיף מסוים בהמשך כתוב ״המפרקים יהיו צדדים א׳ וב׳״ (אני צד ג׳), האם המשמעות שהם יבצעו בפועל את הפירוק או שהם אלו שיחליטו עליה?

    2. האם יכולים להחליט ולעשות את הפירוק, אבל לתת להם פתח להמשיך בזה בשלב מאוחר לבד, ללא הסדר כלשהו על עבודתי והשקעתי?

    3. האם הם יכולים לקשור את התשלום על העיצוב (שהוא דבר נפרד) לכך שאחתום על סיום ההתקשרות?

    4. מה עלי לעשות כדי לקבל את התשלום על העיצוב? האם להגיש לבית משפט לתביעות קטנות? לא סיכמנו על תשלום בתלוש או בצורה כלשהי (אני לא עוסק אלא שכיר במקום אחר), ואני לא יודע אם יש כאן גוף רשמי שהתחייב, אלא שני אנשים שאמרו לי בעל פה (מוקלט) שאעשה עבודה וישלמו לי.

    • התייעצות
      עו"ד משה כאהן | 10/11/2021 11:43

      אלו סוגיות ספציפיות המתאימות להתייעצות עם עו"ד.