זכויות יוצרים באינטרנט

  • רמי
    רמי | 28/10/2021 22:02

    שלום רב,

    אני מעוניין לבנות אתר אינטרנט, להבנתי ישנם חוקים הקשורים להפרת זכויות יוצרים באינטרנט,

    1. אשמח אם תוכלו להפנות אותי לחוק הרלוונטי העוסק בדיני אינטרנט,.

    2. האם קישור לאתרים אחרים מהאתר שלי, לדוגמא: קישור לאתרים של משרדי ממשלה או לכל אתר אחר מצריך אישור של בעלי האתר?

    3. האם הפנייה ו/או המלצה לקריאת ספר עם או בלי תמונה של הספר מהווה הפרת זכויות ?

    תודה רבה.

    • זכויות יוצרים באינטרנט
      עו"ד גיא קדם | 04/11/2021 15:15

      שלום רמי,

      אין חוקים ספציפיים שמסדירים הפרת זכויות יוצרים אונליין. חוק זכות יוצרים וחוק זכויות מבצעים ומשדרים חלים אונליין. תוכל למצוא אותם ברשת. במקביל חלות הלכות וכללים שנקבעו בפסיקת בתי המשפט.

      המלצה על ספר או הפנייה לאתר אחר בד"כ מותרים ואינם מפירים זכויות, כל עוד נעשים באופן הוגן, עם מתן קרדיט ובלי הטעיה/העתקה אסורה.

      מטבע הדברים לא ניתן במסגרת האתר לתת ייעוץ משפטי פרטני בהתייחס לאתר שאתה מתכנן לבנות. אציע שתתייעץ עם עו"ד שיבחן את הנסיבות הפרטניות.

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com