"אבי נישל אותי מהירושה, מה עליי לעשות?"

  • נישול מירושה
    אבי-דיין | 28/10/2021 21:02

    שלום רב,

    בהיותי בגיל 9 הוריי התגרשו אבי הקים משפחה חדשה, יש לו ילדה אחת מהנישואים השניים.

    אבי חי עד היום במשך 30 פלוס שנה עם אישה שדאגה לנתק את הקשר בינינו ואף עשתה מהלך כדי לנשל אותי ואת אחותי (מנישואים ראשונים) מהירושה.

    הדירה נרשמה על שם בתו בלבד מהנישואים השניים.

    כיום אבי מבוגר נמצא בבית אבות, דימנצי, בשיחות שלי עמו בעבר נראה היה שהוא מתחרט על העברת הדירה לבעלות בתו בשנת 2016.

    בזמנו הוא רשם כי הוא אמור לשנות את הירושה אך נראה כי החיים הקשים עם אשתו האלימה הכניעו אותו ולא נעשה דבר בנושא עד כה.

    ברצוני לדעת האם אני יכול היום משפטית לעשות מהלך כדי לשנות את המציאות עוד בעודו בחיים?

    • "אבי נישל אותי מהירושה, מה עליי לעשות?"
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/11/2021 09:31

      אבי, שלום,

      אני מצטערת לקרוא על מערכת היחסים המשפחתית הקשה שתיארת ומצטערת שאביך לא השכיל לשמור על קשר מיטיב גם איתך ועם אחותך.

      השאלה אם יש לאביך רכוש נוסף, פרט לדירה שהועברה, ומהו מצבו כיום. דמנטי לא בהכרח אומר שאינו כשיר. האם הוא עדיין מסוגל לחשוב ולדבר לעניין, ולבצע פעולות משפטיות?

      אם נשאר לו רכוש נוסף, או שהוא זכאי לרכוש מנישואיו לאשתו השניה, והוא עדיין מסוגל לבצע פעולות משפטיות, ניתן להמליץ לו לערוך צוואה, שתתקן את חוסר האיזון, לפחות חלקית.

      לגבי הדירה שכבר הועברה, הייתי בודקת בטאבו שהיא אכן הועברה, ואם כן, לא נשמע שיש הרבה מה לעשות, כי מדבריך עולה שבשנת 2016 היה כשיר והבין את החלטותיו.

      כמובן שהכי נכון ומומלץ לפנות לפגישת ייעוץ אצל עורך דין אמין ומנוסה המתמחה בדיני ירושה. העלות זניחה ביחס לפוטנציאל.

      אולי למשמע כל הסיפור, עורך הדין יוכל להציע לך כיווני פעולה נוספים, וגם אם לא, תדע שמיצית את אפשרויותיך.

      בהצלחה, רוית.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות
      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il