האם ניתן לרשום בעלות בדירה בטאבו לפי אחוז ההשקעה?

  • שאלה
    Dana | 28/10/2021 16:30

    בעל ואישה נשואים . עם ילדים. רכשו דירה מכספי מתנה שקיבלו מהמשפחה שלהם.
    בטאבו כתוב באחוזים הבעלות לפי השקעה. 75 לבעל, 25 לאישה. האם ככה נהוג ? ככה מקובל ? מה ההשלכות ?
    בנוסף חתמו שאף צד, הכוונה בעל ואישה , לא תובע את הכסף שקיבלו אחד מהשני.

    • האם ניתן לרשום בעלות בדירה בטאבו לפי אחוז ההשקעה?
      עו"ד אורית אוחנה | 03/11/2021 12:19

      שלום דנה,

      בהחלט ניתן לרשום בטאבו דירה לפי אחוז ההשקעה של כל אחד מבני הזוג. ההשלכות יהיו באם הזוג ייפרד ויחלק את הדירה (יעשה פירוק שיתוף) אז כל אחד מהצדדים יקבל מכספי המכירה את האחוז של חלקו הרשום בטאבו. בנוסף נראה שהם גם התחייבו אחד כלפיי השני שלא יתבעו את הכספים שהשקיעו מכספי המתנה, מכיוון שבדרך כלל כספי מתנה שייכים לזה שקיבל אותם ופה נראה שהזוג הסכים לשתף את הכספים.

      מקווה שעזרתי,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • המשך לשאלה
        Dana | 15/11/2021 22:25

        מה הכוונה שרשמת שהזוג הסכים לשתף את הכספים??, הם הרי התחייבו שלא לתבוע את כספי המתנה. לא הבנתי.

        • רישום אחוז השקעה בדירה בטאבו
          עו"ד אורית אוחנה | 16/11/2021 07:15

          בוקר טוב דנה,

          ייתכן שלא הבנתי את דברייך מניסוח השאלה. כאשר כתבתי כי שיתפו את הכספים, התכוונתי כי השקיעו ביחד כספי מתנה בדירה, אך אם כל אחד מבני הזוג השקיע כספי מתנה משלו והם חתמו כי לא ידרשו אותם אחד מהשני - אז ההתחייבות תופסת. יתרה מכך, אחוז ההשקעה של כל צד בדירה כתוב בטאבו ועל כן זה ברור מה חלקו של כל צד בהשקעה.

          יום נפלא,

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com