גישה לחניה בבית משותף

  • אי גישה לחניה פרטית
    שחר | 28/10/2021 12:21

    שלום רב,

    אני גר בבניין 1 מתוך שני בניינים אשר על פי הטאבו והתשריט הינם בניינים משותפים, אשר חולקים חניה אחת גודלה הבנויה משני חניות עם מעבר לרכבים בניהם, עם חניות פרטיות.

    על פי תשריט החניה, חמישה חניות של הדיירים בבנין 1 נמצאות בחלק החניה של בניין 2 ולכן בכדי לחנות בחניה יש צורך לעבור במעבר בין שני החניות.

    מעבר זה נסגר על ידי מחסום שרשרת וכדי עצים, בהחלטתם של שני הבניינים לפי שנים (לפני שגרתי בבניין). סגירה זאת יוצרת מצב בו אני והדיירים האחרים אשר צריכים לחנות בחניות הנ"ל צריכים להיכנס משער של בניין 2 ולעבור דרך מעבר קטן של בניין 2 בכדי לעבור לבניין שלנו. דבר זה מקשה על חיי היומיום שלנו במיוחד לאלו שיש ילדים ועגלות (ואומנם אין בין דיירים אלו נכים אבל סגירה זו תקשה על נכה לעשות את המעבר)

    אני גר בבניין כבר שנתיים ולא רציתי להיסתכסך עם השכנים ולנסות לשנות את המצב הקיים, אך לאחרונה הוועד של הבניין שלנו, מנסה להעביר החלטה של סגירת כלל החניה של בניין 1 לכל אדם זר ולכל דייר מבניין 2 על ידי הוספת גדרות ושערים עם קודן בכל המעברים הקיימים, כולל המעבר שדרכו אנחנו עוברים רגלית לבנין 2 בכדי להגיע לחניה שלנו. כחלק משינוי זה, מתוכנן גם להעביר מחסום בנוי במעבר החניה בין שני הבניינים במקום מחסום השרשרת הקיים. אציין שאין בסגירה הזאת שום תרומה לבניין 1 ולדיירים בו חוץ מאשר הפרדה מלאה בין הבנינים קעב סכסוך של הוועד לנו עם הוועד של הבניין השני ושמירה על חניה בפני הולכי רגל אשר לטענת הוועד שלנו מלכלכים את החנייה. כמוכן אציין, שוועד בניין 2 מתנגד להצעת הסגירה החדשה.

    כאשר התנגדתי להצעה בטענה שכבר היום העניין מקשה עלינו וסגירה זו תקשה עלינו יותר ואף יכולה לפגוע בערך הדירה עקב חסימת המעבר לחניה הפרטית שלי. נוצר סכסוך בין הוועד לביני וכמה דיירים אחרים אשר חנייתם נמצאת במקום המדובר.

    רציתי לדעת האם החוק לצידי בעניין זה כאשר המחסום הקיים ועתידי פוגעים במעבר שלי לחניה הפרטית שלי אשר אני משלם עליה ארנונה ומה באפשרותי לעשות בנידון.

    מצורך תשריט הבנינים עם האזור החסום והצגת החניות הבעייתיות.

    • גישה לחניה בבית משותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 15/11/2021 17:05

      שחר שלום,

      שאלתך אינה מתחום התכנון והבניה. מדובר בהסדר בין שכנים. מציעה לך לבדוק האם הדברים מעוגנים בתקנון הבית המשותף ואם יש שם אמירות לגבי ההתנהלות והגישה לחניות.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il