התקנת מצלמות בשטח רכוש משותף

  • התקנת מצלמות בבניין ללא אישור הדיירים
    סיגי | 27/10/2021 09:32

    שכן התקין על דעת עצמו מצלמות אבטחה באיזורים שונים בבניין מגורים משותף, מבלי שקיבל את הסכמת יתר בעלי הדירות לכך, ומבלי ליידע אף אחד, גם לא ועד הבית(נבדק).
    המצלמות מצלמות כל הזמן, איזורים ציבוריים של הבניין, חודרות ופוגעות בפרטיותי ופרטיות משפחתי, הם אשכרה אוגרים עלינו מידע, אחד השכנים אמר שפעם עבד בהתקנת מערכות אבטחה, ואלו מצלמות שיכולות להקליט גם קול, אז זה גם נחשב האזנה בסתר אם כן(?!)
    איך ניתן להכריח להסיר את המצלמות??
    מציינת שעוד שכנים שדיברתי איתם על זה חושבים כמוני.

    • התקנת מצלמות בשטח רכוש משותף
      עו"ד אופיר קנפו | 27/10/2021 17:11

      סיגי שלום רב,

      מומלץ לכנס אסיפת דיירים ולבחון האם ישנה הוראה בצקנון הבית המשותף המתירה התקנת מצלמות כמפורט בשאלתך.

      ככל שלא, ולטעמכם יש פגיעה בפרטיות יש לבקש מהדייר להסיר את המצלמות או לפנות למפקחת על בתים משותפים בלשכת רישום המקרקעין, לצורך הכרעה בסוגיה זו.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il

      • מצלמת דמה
        דני | 02/11/2022 12:47

        אשמח לדעת מה אומר החוק לגבי התקנת מצלמת דמה קרי דחליל בחדר המדרגות בבנין משותף.

        תודה

        דני