דירה שנרשמה בצוואה אך נמכרה ע"י המוריש

  • מה דינה של דירה שנרשמה בצוואה אבל המוריש מכר אותה
    דני | 27/10/2021 14:40

    שלום רב,

    רציתי לדעת מה דינה של דירה אשר נרשמה בצוואה, אבל כמה שנים לאחר שהצוואה נרשמה ונמסרה לילדים, המוריש מכר אותה ורכש דירה חדשה בעיר אחרת.

    אודה על תשובה מפורטת

    • דירה שנרשמה בצוואה אך נמכרה ע"י המוריש
      עו"ד אורית אוחנה | 02/11/2021 16:21

      שלום דני,

      נשאלת השאלה מה כתב המצווה בצוואתו לעניין הנכס, האם הוא התייחס לנכס הספציפי בפירוט או שציווה נכס שאינו מסוים ואז הדירה החדשה יכולה להיחשב כנכס לפי הצוואה. לא הבנתי משאלתך האם המוריש בחיים או שנפטר. אם הוא בחיים, רצוי לשנות בצוואה ולהתייחס לנכס החדש.

      מקווה שעזרתי

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com