השלמה לשאלה

  • שאלה לגבי ירושה
    חנין | 27/10/2021 12:56

    סעיף 3 (א) לחוק הירושה קובע: "כל מי שהיה בחיים במות המוריש כשר לרשת אותו".

    האם המשמעות היא שיורש שנפטר לפני המוריש אינו כשר לרשת אותו?

    סבא שלי נפטר ולא הותיר צוואה. היו לו 4 ילדים. אחד מהם נפטר לפניו.

    כיצד מתחלק העיזבון במקרה כזה?

    תודה

    • השלמה לשאלה
      חנין | 27/10/2021 21:49

      אני מתייחסת גם לסעיף 14 לחוק:

      14. (א) ילדו של מוריש שמת לפניו והשאיר ילדים, הילדים יורשים במקומו, ועל דרך זו יורשים ילדים של כל אחד מקרובי המוריש שמת לפניו; הוראות אלה לא יחולו כאשר המוריש הניח בן זוג וכן הורים או הורי הורים כאמור בסעיף 11(א), או אחד מאלה.

      ממנו עולה שאם היורש לפטר לפני המוריש, אז ילדיו יורשים במקומו.

      אבל בסוף הסעיף ישנה החרגה למקרה בו המוריש הותיר אחריו בן זוג, הורים או הורי הורים.

      האם במקרה כזה, כאשר יורש נפטר לפני המוריש, והמוריש הותיר בן זוג או הורים וכו', צאצאי היורש שנפטר לפני המוריש אינם יורשים כלל?

      • ירושה סעיף 14(א) לחוק הירושה- חריג לעיקרון הייצוג
        עו"ד אורית אוחנה | 02/11/2021 16:07

        שלום חנין,

        החוק אומר שאם היורש נפטר לפני המוריש, ילדי היורש ירשו במקומו רק כאשר לא יתקיימו שני מקרים אשר נקבעו בפסיקה (פס"ד גולדבדר): 1. כאשר המוריש השאיר אחריו בן זוג והורים. 2. כאשר המוריש  השאיר אחריו בן זוג והורי-הורים.  זה אכן יכול להוות בעיה בירושת הנכדים. במקרה שתיארת, אם הסבא נפטר ואין בת זוג והורים או בת זוג והורי הורים, אז הנכדים יכולים לרשת במקום אביהם שנפטר לפניו.

        מקווה שכעת הדברים ברורים.

        בברכה,

        אורית אוחנה, עו"ד
        מנהלת פורום דיני משפחה

        רחוב ארז 18, הסוללים
        טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

    • מי "נכנס בנעלי" יורש שנפטר לפני מוריש
      עו"ד אורית אוחנה | 02/11/2021 16:10

      שלום חנין,

      ראי התייחסותי לסעיף 14 (א) לחוק הירושה בחלק "השלמה לשאלה".

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com