הורין שמספרים שקרים על ילד

  • ההורים מספרים עליי שקרים וגורמים לי נזק
    אופיר | 27/10/2021 06:51

    שלום, ההורים שלי נוטים לדבר עליי לעיתים קרובות עם כל מיני גורמים. לפעמים הם מדברים עליי עם עובדת סוציאלית, לפעמים עם המנהל בבנק, לפעמים עם הרווחה, לפעמים עם המשטרה.

    יש לי נכות בביטוח לאומי, אבל מדובר במשהו קל. למרות זאת, ההורים לפעמים מפרשים את הדברים בצורה מוגזמת, כלומר במקום לספר שמדובר במשהו קל וזהו, הם מפרשים את הנכות שלי כאילו אני בן אדם מסכן מאוד שחייב עזרה בכל דבר קטן וחייב ליווי או טיפול.

    זה גורם לי לנזק בגלל שאז אני לפעמים לא מקבל שירות בגלל ששמעו מההורים את השטויות האלה, ואז מסרבים לתת לי שירות או משתבשות לי תוכניות, או משהו בסגנון הזה. בקיצור, זה גורם לכל מיני נזקים.

    במקרה כזה, יש טעם לשקול לתבוע את ההורים? או לעשות צעד משפטי כלשהו נגד ההורים, למרות הם ההורים שלי?

    או שבגלל שהם ההורים שלי, זכותם לדבר עליי מה שהם רוצים, ואני לא יכול לעשות כלום. כשאני מסביר את זה לאותם אנשים שהם שיקרו להם, לא תמיד מאמינים לי ונוטים להאמין להורים יותר.

    תודה

    • הורין שמספרים שקרים על ילד
      עו"ד גיל קראוס | 31/10/2021 15:18

      שלום רב,

      קודם כל אני מציע שתשאל את השאלה גם בפורום דיני משפחה, כי יש בה אלמנט ברור של ענייני משפחה.

      מעבר לכך, יהיה מאוד קשה לנהל תביעה נזיקית כזו, אלא אם ניתן יהיה להוכיח שהוריך רוצים לגרום לך נזק בכוונה ולאור זאת מפיצים שקרים לגביך. אם אתה קטין, אז התביעה תהיה עוד יותר קשה, אם בכלל.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il