שאלת הבהרה

  • אחריות פלילית
    נתן | 24/10/2021 10:55

    שלום רציתי לדעת אחרי הרשעה פלילית בבית משפט ניתן לבטל הרשעה פלילית עקב מצב נפשי קשה לטעון בחזרה או שזה חסר סיכוי לבטל את ההרשעה הפלילית

    • שאלת הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/10/2021 16:58

      נתן יקר, לא ברורה לי משאלתך האם טענתך, כי יש לבטל את ההרשעה בשל אי שפיות בעת ביצוע העבירה? או שמא אתה שואל על אפשרות לסיים הליך בשירות לתועלת הציבור/ צו מבחן ללא הרשעה?

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • אחריות פלילית
        נתן | 25/10/2021 18:01

        היי כן לבטל את הרשעה בגלל זה

        • סיום הליך באי הרשעה
          עו"ד אמיר מורשתי | 26/10/2021 18:35

          נתן יקר, ככל וטרם נגזר עליך עונש בערכאה שהרשיע אותך- הרי שניתן לבקש , ככל ואתה עומד בתנאים שנקבעו בפסיקה, לסיים התיק שלך באי הרשעה. ככל והוטל עליך עונש, הרי שהדבר אפשרי במסגרת הערעור על חומרת העונש. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • אחריות פלילית
            נתן | 27/10/2021 10:53

            שלום התקופה שעברה היא 10 שנים אבל קראתי שבגלל מצבים נפשיים שמה שהייתי נמצא בהם אני יכול לבטל הרשעה בתיק נשפטתי על עבירות רכוש לפני כ 10 שנים וזה פוגע לי בקידום התעסוקתי אני רוצה לנקות את השם שלי ממה שקרה לי אני מקלל אותם כל יום לא רוצה לדבר פה לא יפה מה ניתן לעשות במצב כזה רוצה להילחם לנקות השם שלי אני כל יום חיי עם זה

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 31/10/2021 10:44

              נתן יקר, הזמן לערעור בעניין שלך עבר מזה שנים- אך בהחלט ניתן לפנות בבקשת חנינה לנשיא לקיצור תקופת המחיקה של רישום ההרשעה שלך. מקווה שהייתי לך לעזר

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי