שאלה בנוגע להפרת חיסיון ופגיעה בפרטיות

  • דרור
    אני | 26/10/2021 17:26

    כאשר אני מספר דברים מביכים שלא בא לי שאף אחד יידע לרופא, פסיכולוג, עובד סוציאלי, סקסולוג או פסיכיאטר או כל גורם טיפולי אחר או כל בעל מקצוע דומה, אז, בטח אם זה מתועד איכשהו ובטח בטח כאשר אני רושם לו דברים אישיים מאוד בווצאפ, אז מבחינה תיאורטית אשתו, ילדיו או נכדיו פתאום יכולים לחטט לו בפלאפון ולהפיץ את המידע בכל העיר סתם מתוך מעשה קונדס. מי שיפיץ את המידע בניגוד לרצוני ימצא את עצמו בכלא ? ואם כן לכמה שנים ?

    • שאלה בנוגע להפרת חיסיון ופגיעה בפרטיות
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/10/2021 18:48

      דרור יקר, גורמים מטפלים ועו"ד מחויבים לשמור על חיסיון רופא/עו"ס/ עו"ד - לקוח- הפרת החיסיון למשל, ע"י מתן הטלפון לילדיו עלולה לגרום לאותו איש מקצוע לעמוד בפני ועדת האתיקה הרלוונטית שיכולה לשלול לו את רישיונו להמשיך ולעסוק במקצועו. בנוסף, ככל והופץ המידע בניגוד לרצונך, הרי שזו פגיעה בפרטיות בוטה, עבירה שהעונש המקסימלי הקבוע לצידה בחוק הגנת הפרטיות, הוא עד 5 שנים. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי