שאלת הבהרה

  • ילדיו הקטינים של השכן משליכים פסולת ונכנסים לחצר
    דני | 25/10/2021 13:12

    בבתים פרטיים - ילדיו הקטינים של השכן משליכים באופן קבוע פסולת לחצר ביתי. גם לאחר פניות רבות בבקשה מהשכן שילדיו יחדלו מהשלכת הפסולת המעשים לא נפסקים. בנוסף, ילדיו של השכן משחקים בכדור אשר פעמים רבות עובר את הגדר ומגיע לחצר שלי והם נכנסים ללא כל אישור או הסכמה לחצר ביתי לקחת את הכדורים.
     האם ניתן להגיש תלונה במשטרה בעבור כל אחד מהמעשים?

    • שאלת הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/10/2021 18:41

      פונה יקר, האם הילדים עברו את גיל 12?

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • הילדים קטנים מגיל 12, האם ניתן להגיש על אב המשפחה?
        דני | 26/10/2021 18:59

        הילדים קטנים מגיל 12, האם ניתן להגיש על אב המשפחה?

        • תלונה במשטרה כנגד הורים על מעשי ילדיהם
          עו"ד אמיר מורשתי | 27/10/2021 14:53

          דני יקר, חוק העונשין לא מאפשר ככלל להגיש כתבי אישום כנגד הורים בגין מעשי ילדיהם נעדרי האחריות הפלילית . יתכנו חריגים לכך כמו במקרים בהם ההורים הם ששלחו את הילדים לבצע את העבירה - אך במקרה שלך הדבר לא ניתן - אך ייתכן ותוכל להגיש תביעה אזרחית כנגד ההורים ולצורך כך מומלץ לך לברר הסוגיה בפורום דיני נזיקין שלנו. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי