הסכם שיתוף במקרקעין

  • הסכם שיתוף
    שותפים | 25/10/2021 01:47

    שלום רב, אנו גרים בבית שהחלקה שלו היא משותפת עם השכנים ויש הסכם שיתוף. כשהשכן בנה, הוא הביא מודד שמדד וחתמנו שהכל בסדר.

    השכן בנה מספר בתים על השטח שלו וכעת החליט שאת אחד הבתים הוא מוכר  לגיסו.

    עורכת הדין שלו התקשרה ואמרה שהם מביאים מודד שימדוד שוב את השטח. אין לנו עניין במודד שיבוא וייכנס שוב לשטח שלו ואמרנו לו שנחתום על מה שירצה רק שיעזוב אותנו ממדידות. עורכת הדין שלו טוענת שאנחנו חייבים להסכים ואם לא תתבע אותנו בבית משפט. האם אכן כך?

    תודה רבה

    • הסכם שיתוף במקרקעין
      עו"ד אופיר קנפו | 27/10/2021 16:01

      שלום רב,

      ראשית יש לבחון את הוראות הסכם השיתוף. שנית יש לבדוק האם הסכם השיתוף נרשם בלשכת רישום המקרקעין.

      איני רואה מניעה לבצע מדידה נוספת, ובלב שתשריט החלקה ישקף נאמנה את זכויותיכם במקרקעין. מומלץ כמובן להיוועץ עם עו"ד הבקיא במקרקעין כדי לעמוד על זכויותיכם.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il

      • הבהרה
        הסכם שותפות | 27/10/2021 20:11

        תודה על המענה, הבהרה - אנחנו לא מעונינים שיבצעו בשטח שלנו מדידה, השאלה שלי היא : האם השותפים שלנו יכולים לחייב אותנו לעשות זאת?