גישה לגג המשותף

  • גישה לגג המשותף
    חן | 18/10/2021 11:00

     בחודשים יולי ואוגוסט 2021 מאגר מים משותף שנמצא על עליית הגג היה לא תקין. ביקשתי מוועד הבית לתקן בדחיפות, כי עקב נזילת מים ממושכת מהגג חדרו מים לתוך דירתי ונגרם נזק רב לתקרה. רק לאחר שפניתי למוקד העירייה ופקח מהעירייה רשם התראה- ועד הבית תיקן את המאגר מים המשותף. ביקשתי גם לבצע איטום בגג וועד הבית מסרב לבצע איטום בגג המשותף וגם לא נותן לי מפתח מהגג כדי שאני אעשה את האיטום במשטח שנפגע מהנזילה לפני עונת הגשמים. למרות שקיבלתי ב-10-10 כאן בפורום תשובה מעו"ד לילך עתני שוועד הבית אינו רשאי למנוע מבעלי דירות גישה לגג המשותף ומסרתי את התשובה לוועד הבית ולמרות שהזמנתי אתמול ניידת משטרה לוועד הבית-נציגת ועד הבית סירבה למסור לי מפתח מהגג המשותף עקב סכסוך משפטי שקיים ביננו. איזה צעדים יכול לנקוט ועד הבית נגדי באם אני אפרוץ מנעול על הדלת לגג המשותף כדי לבצע איטום בגג על חשבוני ולהגן על דירתי מפני נזילות ורטיבות מהגג?

    • גישה לגג המשותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/10/2021 13:05

      שלום חן,

      שאלתך כפי שנשאלה מתאימה לפורום הפלילי.

      אתה רשאי לפנות למפקח על רישום המקרקעין ולהגיש תביעה לחייב את הועד ואת בעלי הדירות האחרים לבצע את האיטום בגג.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com