חילופי משלמים בתאגיד המים

  • ציפי
    תאגיד מים גוזר קופון | 24/10/2021 12:00

    בחודש ספטמבר נכנסתי לדירה שכורה ושלחתי לתאגיד המים את כל הפרטים: השם, מספר דיירים(1 במקום 4) כתובת מלאה, וצילום מד המים של הדירה כולל קריאת מונה ליום כניסתי לדירה.
    מספר ימים לאחר מכן התבצעה קריאת מונים בבניין ונשלחו חשבונות לדיירים.
    קיבלתי חשבון שבו מצויינת צריכת המים שלי - ממד המים המשויך – ע"פ הצריכה שלי לאותם מספר ימים קטן וגם קריאת המונה המשותף.
    ממד המים שלי נמדדה הצריכה רק עבור הימים מיום כניסתי לדירה אולם קריאת המונה של הצריכה המשותפת ציינה צריכה של 60 יום כאשר 50 יום מתוכם הם מתקופה הקודמת לתאריך כניסתי לדירה.
    מה שאומר שחויבתי עבור צריכה משותפת שבעצם שייכת לדייר/צרכן הקודם. (פי 6 מהצריכה הפרטית).
    פניתי לתאגיד המים בבקשה לתיקון החשבון והתשובה שקיבלתי היתה שהם לא יכולים לבצע חישוב לפי ימים ולהחסיר את הימים בהם לא גרתי בדירה.
    לשאלתי האם גם הצרכן הקודם קיבל חשבון ובו חיוב עבור צריכה משותפת לאותה התקופה? נעניתי שכן, ושהם לא מתייחסים לעובדה של חילופי צרכנים ולא מחלקים את הצריכה המשותפת בינהם, נאמר לי מפורשות שאין באפשרותם להתייחס לעובדה של חילופי צרכנים במה שקשור לצריכה משותפת.
    כלומר אני מבינה מכך שבכל פעם כאשר צרכן עוזב ואחר נכנס במקומו התאגיד גובה משניהם עבור צריכה משותפת של 60 יום ואין התייחסות למספר הימים שכל צרכן שהה בדירה.
    בכל פעם כאשר מתחלפים צרכנים התאגיד "גוזר קופון" ומקבל כסף פעמיים עבור אותה הצריכה.
    עכשיו תארו לעצמכם שבכל חודש! אלפי דירות מחליפים דיירים והפעולה הנ"ל חוזרת על עצמה שוב ושוב. זהו פשוט "גזל".
    אני רואה כאן עילה ענקית לתביעה ייצוגית.
    כתבו לי מה דעתכם, ומה ניתן לעשות בנידון.

    • חילופי משלמים בתאגיד המים
      עו"ד חיים פינץ | 07/11/2021 15:01

      שלום ציפי, על פניו, אני רואה את הדברים בצורה דומה.

      בברכה,

      חיים פינץ, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מגדל ב.ס.ר 4, רחוב מצדה 7, בני-ברק
      טל': 03-6777899; מייל: haim@hflaw.co.il