הסכם חיים משותפים בין ידועים/ות בציבור

  • האם קיים הגיון לתביעות משפטיות בנושא זה?
    אורן | 23/10/2021 00:26

    שלום, אבי גר עם בתו, אחותי, בדירתו שלו.

    הם גרים יחד כבר שנים רבות.

    אחותי, בת 30+, הכניסה לדירתו של אבי לפני מספר חודשים את בת זוגתה, אישה בסביבות גיל 50, אותה הכירה באינטרנט לאחרונה. אין לי שום מידע על בת זוגתה, ואני חושב שאולי שהיא אדם לא ישר ולא אמין, ולא ברורות לי כוונותיה.

    שאלתי העיקרית- האם עלולה להיות קיימת, עכשיו או בעתיד, סיבה שאותה אישה זרה תדרוש חלק בדירה? או תסרב לצאת מן הדירה, ולא ניתן יהיה לפנות אותה?

    האם כדאי להחתים את אותה אישה על משהו שימנע דרישות עתידיות שעלולות להגיע ממנה?

    היא טיפוס חצוף, שמרבה לריב איתי, ומתערבת בעניינים המשפחתיים שלא שייכים אליה, ואסור להעיר לה כלום- כי אחותי לא מרשה.

    תודה רבה.

    • הסכם חיים משותפים בין ידועים/ות בציבור
      עו"ד אורית אוחנה | 01/11/2021 18:29

      שלום אורן,

      אני ממליצה לאחותך לערוך עם בת זוגתה הסכם חיים משותפים בין ידועות בציבור, אשר יסדיר את ההתנהלות הרכושית והכלכלית ביניהן, כך שהדירה תוחרג מחזקת השיתוף החלה עליהן כידועות בציבור. אין חובה לאשר את ההסכם בבית המשפט אך כדי לחזק את מעמדו המשפטי, מומלץ לאשרו בביהמ"ש לענייני משפחה או בפני נוטריון.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com