הבנק מסרב לאפשר לפעול באפליקציות עקב חובות ישנים

  • סירוב מהבנק לאפקלציה ודיירקט.
    פולינה | 22/10/2021 15:32

    שלום רב
    לפני כ9 שנים היו לי עיקולים והוצאה לפועל בעקבות עסק שכשל.
    את כל החובות שלי שילמתי, לבנק, להוצאה לפועל, וכל בעיה שהייץה ניפתרה.

    כיום אני מסומנת בכל הבנקים. ניסיתי לפתוח חשבון בבנק הפועלים אך הם אמרו לי שהם יכלו רק לתת לי חשבון עובר ושב ללא אפקלציה וללא אפשרות לביצוע פעולות חוץ ממשיכת כספים.
    חשוב לציין שאיני מעוניינת בכרטיס אשראי מינוס או הלוואה. אני רוצה בסך הכל חשבון עם כרטיס דיירקט ואפשרות להיכנס לאפליקציה ולהעביר כספים במידת הצורך. היום אני שכירה כ7 שנים עובדת בעבודה מסודרת עם שכר של כ 15 אלף שח. האם הבנק רשאי לתת לי תנאים שכאלו? לא עבר מספיק זמן? הצגתי הפניהם אסמכתאות מבית המשפט והוצאה לפועל שהתיקים סגורים והכל שולם. במשך 5 שנים מלאות לא חזר לי בחשבון שום צק או הוראת קבע. לא היו לי הלוואות ולא כרטיסי אשראי. אפשר לומר שהחשבון היה במצב סטטי אך מה שחשוב הוא שלא יהיו בעיות. מה אני יכולה לעשות כדי שבנק הפועלים ייפתחו לי חשבון עם גישה לאפלקציה וביצוע פעולות? להרגשתי עושים לי עוול מאוד גדול

    • הבנק מסרב לאפשר לפעול באפליקציות עקב חובות ישנים
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/10/2021 20:29

      שלום רב,

      הבעיה ידועה.

      בהתאם לחוק , הבנק אינו חייב לאפשר ללקוחותיו פעילות זו.

      שיקו הדעת הינו שלו, ובד"כ לא ניתן לפעול נגדו משפטית.

      מציע שתפני לבנק אחר ותתחילי עם דף נקי ומחדש.

      בהצלחה

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il