הייתי אפוטרופא על אחי שנפטר - מה מגיע לי?

  • ירושה של אח שנפטר רווק
    דניאל הרוש | 22/10/2021 14:32

    אנחנו שבעה אחים האח הבכור נפטר רווק ממחלה אני שש עשרה שנה שחלה טיפלתי בו. הייתי אפוטרופוס עליו בגוף בכספים ביקרתי אותו בבתי חולים ובהוסטלים כל שבועיים .כל הטלפונים מגיעים אלי .כל האחים לא מצאו לנכון אותו אפילו פעם אחת לבקר אותו . מאז שנפטר כל מה שעניין הכסף שהשאיר. ששיחרתי את כסף ממחלקת ירושה. שחררתי מהבנק וחילקתי בששת האחים שווה בשווה .האפוטרופוס חייב אותי לרשום הערת הזהרה בטאבו על הדירה שהיה בחיים. שכמובן טיפלתי בשכירות והפקדתי בחשבון שלו.

    1. שאחי נפטר אח אחד החליט שצריך למכור את הדירה נעזר בעורך דין להוריד את את שמי מהטאבו ללא ראשותי האם זה חוקי מה שעשה.

    2. האם הוא צריך צריך למכור את הדירה או רק אני שהייתי אפוטרופוס עליו.

    3ברגע של חולשה חתמתי ייפוי כוח שהוא ימכור את הדירה .ויחלק את הכסף והסכים להוסיף לי 10% הדירה  בגלל הטיפול .הדירה נמכרה לפני שישה חודשים הכסף אצלו בחשבון ולא מוכן לחלק אותו  הוא טוען שחסר עוד ששים אלף לקבל ורק שיקבל את היתרה הוא יחלק את הכסף.

    4.רציתי לדעת שהייתי אפוטרופוס עליו לא לקחתי משכורת המגיעה לפי חוק עכשיו הם לא מוכנים להפריש מהירושה של הדירה לפחות עשר אחוז על טיפולי בו שש עשרה שנה.

    בתודה בקבלת תשובה

    • הייתי אפוטרופא על אחי שנפטר - מה מגיע לי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/11/2021 09:20

      דניאל, שלום,

      אני משתתפת בצערך על פטירת אחיך.

      לאפוטרופוס מגיע שכר טרחה עבור כל חודש שבו שימש כאפוטרופוס, שגובהו קבוע ומוסדר בחוק (תקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות - שכר טרחת אפוטרופוסים).

      עורך הדין היה זכאי למחוק את ההערה שאת אפוטרופא, כי מעת הפטירה, אין משמעות לכך.

      לכן, אינך מוסמכת למכור את הדירה של אחיך.

      אחיך לא יכול לייצג אותך במכירת הדירה ללא הסכמתך. צריך לראות על מה חתמת והאם ניתן להיחלץ מזה. צריך לראות אם חתמת על היעדר תביעות וטענות, וצריך לראות אם 10% משווי הדירה הוא שכר הגיוני. לא ניתן לייעץ לך מבלי לראות למה הסכמת.

      אני ממליצה לך לפנות עם כל המסמכים הרלוונטיים לייעוץ אצל עו"ד אמין ומקצועי המומחה בדיני ירושה ואפוטרופסות. הייתי שוקלת להגיש בקשה למתן צו עיקול על כספי הדירה, כדי שיהיה לך מאין לקבל את כספך.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il