מהי תקופת ההתיישנות בגין אבחון רפואי שגוי?

  • אבחון רפואי
    יערה | 20/10/2021 17:00

    רציתי לדעת מהי תקופת ההתיישנות על אבחון רפואי שגוי.

    תודה.

    • מהי תקופת ההתיישנות בגין אבחון רפואי שגוי?
      עו"ד ורד פרי | 21/10/2021 17:50

      שלום יערה,

      בעקרון, תקופת ההתיישנות בדין הישראלי היא, נכון להיום 7 שנים מיום קרות המקרה. ישנן בחוק ההתיישנות עילות המאריכות את תקופת ההתיישנות, וחלקן יכוולת להיות רלבנטיות במקרה של אבחון שגוי - אם למשל האבחון השגוי היה לאורך שנים, ואבחון נכון נעשה יותר מ-7 שנים לאחר מכן - ייתכן שניתן יהיה להאריך את תקופת ההתיישנות, כי עד למועד האבחון הנכון לא ניתן היה לדעת שהאבחון הקודם היה שגוי.
      צריך כמובן לראות את המקרה הספציפי, את המסמכים התומכים בטענות השונות, כדי לבדוק אם ניתן יהיה להוכיח שקיימת עילת הארכה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il