שינוי בדמי השכירות לפני פינוי

  • הפסד הכנסה משכ"ד
    זאב דב | 20/10/2021 12:08

    אני בעל דירה בבנין שמיועד לפינוי בינוי (מתחם של 4 בניניים) החוזה עומד להיסתיים בעוד כחודשיים והדיירים מבקשים הנחה משמעותית (25%) בחידוש החוזה מאחר ולא ידוע מתי יצתרכו לעזוב. אני לא מעוניין לתת הנחה מהטעם שזה עלול לפגוע בתמורה שאקבל מהיזם (חלף שכ"ד). מצד שני אני עללול להישאל ללא שוכרים בכלל על כל המשתמע מכך (ארנונה, הפסד כספי, וכו').

    האם היזם צריך לפצות אותי על הפסדים הנגרמים לי בשל כך?

    לתשובתכם אודה

    • שינוי בדמי השכירות לפני פינוי
      עו"ד הדר פינק טבת | 27/10/2021 10:57

      שלום, זאב

      ככלל, בעלי הדירות זכאים לדמי שכירות ראויים בגין הנכס בעת הפינוי. כלומר, דמי השכירות אמורים לבטא את הסכום לשכירת דירה דומה באזור הדירה שיש לפנותה.

      ככל שקיים כשל בהסכם שלכם עם היזם, ודמי השכירות נגזרים אך ורק מגובה דמי השכירות האחרונים ששולמו (ואני רוצה לקוות שלא זה המצב), הרי שעליך לפעול כבר כעת מול עורך הדין המייצג את הבעלים, שיבוא בדברים עם היזם ויתקן את המעוות.
      תוכל לשמור את הסכמי השכירות הקודמים, אשר מבטאים שווי ריאלי להשכרת הדירה, למרות שבעיקרון נדרש שמאי לשום את גובה דמי השכירות נכון למועד הפינוי, בלי קשר להסכמים קיימים.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com