ניקוז מזגן מחובר לצינור ניקוז מי גשמים לחצר פרטית

  • ניקוז מזגן מחובר לצינור ניקוז מי גשמים לחצר פרטית
    שרה | 20/10/2021 00:33

    שלום רב,

    אנו גרים בקומת קרקע בבנין משותף של 2 קומות.

    צינור ניקוז מי הגשמים של הבנין מהגג ממוקם בחצר הפרטית שלנו,

    מי הגשמים יורדים אצלנו בחצר מרוצפת

    בעל הדירה מעלינו כחלק מבנייה לא חוקית של יחידה מעל הדירה שלו חיבר צינור של ניקוז מזגנים לצינור כך שגם בקיץ יש לנו מים בחצר (החצר כולה מרוצפת).

    כמובן שזה מפריע, מהווה סכנת החלקה ומלכלך.

    האם זה חוקי? מותר לשכן לדחוף צנרת של ניקוז מזגנים לצינור של ניקוז מי הגשמים?

    מותר לנו לדרוש ממנו להוציא את הצינור של המזגן?

    • ניקוז מזגן מחובר לצינור ניקוז מי גשמים לחצר פרטית
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/10/2021 13:46

      שלום שרה,

      לגבי אופן ביצוע הניקוז יש להתיעץ עם מומחה מתחום המזגנים.

      ככל שניקוז המזגן גורם לכם למטרד תוכלו לדרוש את סילוק המטרד. כדאי להתיעץ בעניין עם עו"ד מתחום הנזיקין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com