חברת הביטוח תבעה אותנו למרות שמכרנו את הרכב

  • תקינות זיכרון דברים
    מנחם | 19/10/2021 13:21

    שלום וברכה, לפני כחצי שנה מכרנו רכב ישן (היה רשום על שם אישתי) לסוחר רכבים בלי לעשות העברת בעלות במעמד המכירה על סמך זכרון דברים שאני חתמתי עליו (פרטי המוכר של אישתי החתימה עם השם שלי) וסיכמנו שהרוכש יעשה העברת בעלות בעצמו בדואר למחרת. כאשר ביקשנו ממנו לשלוח אישור העברת בעלות הוא שלח לנו אישור מזוייף (אין חתימה וחותמת של הדואר, פרטי ת.ז לא תקינים ועוד כשלים), באותו רגע לא שמנו לב לזה. אחרי כמה ימים הוא התקשר ואמר שעשה תאונה ודרש שנפעיל ביטוח, אנחנו סירבנו כמובן ואז ראינו שהאישור העברת בעלות מזוייף. דרשנו ממנו לקחת אחריות על הנזקים ולעשות העברת בעלות והוא סירב והתעלם ממנו. לפני כשבוע הגיע אלינו מכתב מחברת ביטוח של הרכב הנפגע שדורשת מאיתנו 80k ש"ח על הנזקים שנגרמו. מעוניין לקבל חוות דעת של עו"ד לגבי תקינות זכרון הדברים שעשינו, האם הוא יהיה תקף במקרה כזה ? האם חברת הביטוח יכולה לתבוע אותנו למרות שאנחנו מכרנו כבר את הרכב ורק בגלל הונאה הרכב עדיין היה רשום עלינו ? אשמח לקבלת שיחה חוזרת תודה רבה

    • חברת הביטוח תבעה אותנו למרות שמכרנו את הרכב
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/10/2021 15:24

      היי מנחם

      חסרים פרטים רבים בשאלה וצריך לבדוק בנוסף את זיכרון הדברים עליהם חתמתם.

      הדבר ניתן לביצוע רק במסגרת ייעוץ פרטני.

      באופן כללי אציין כי נראה שיש לכם טענות הגנה טובות ביחס לתביעה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com