מחמאה לאישה בעבודה האם הטרדה מינית?

  • 2 בעיות
    רמי | 18/10/2021 21:29

    שאלתי עובד שעובד איתי במקום העבודה מה העדה שלו והוא לא ענה לי על זה, אחרי כמה ימים קיבלתי מכתב מעורך שטוען שאני מתנהג בגזענות בצורה שהיא נגד החוק, והעורך דין רוצה פיצוי כספי,
    אתם חושבים שהעורך הזה מגזים ושהוא רק מחפש איך להרוויח ממנו עוד כסף?
    או שלדעתכם העורך דין הזה צודק?
    באותו מקום עבודה אני אמרתי לאחת העובדות שיש לה מראה חיצוני יפה, ומנהל העבודה אמר לי שאני ביצעתי הטרדה מינית ושלמזלי הפעם העובדת לא החליטה להגיש נגדי תלונה במשטרה, אבל שאני נדרש להפסיק להגיד  משפטים כאלה לנשים.
    האם לדעתכם אני באמת ביצעתי הטרדה מינית עם ההערה הזאת?
    או שהמנהל העבודה והעובדת רק לא אוהבים לשמוע הערות כאלה ולא נעים להם להגיד רק שהם אל אוהבים לשמוע הערות כאלה, אז הם משנים את העניין הזה להטרדה מינית?
    אני אשמח מאוד לקבל תשובות לשאלות האלו לא רק בשבילי, אלא גם בשביל אנשים אחרים שקוראים את ההודעה הזאת ומתנהגים כמו שאני מתנהג.
    בתודה מראש.

    • מחמאה לאישה בעבודה האם הטרדה מינית?
      עו"ד אמיר מורשתי | 20/10/2021 15:43

      רמי יקר, לעניין שאלתך לעניין העדה- יש להפנותה לפורום דיני עבודה. לעניין הציון כי לאחת העובדות יש מראה חיצוני יפה- הרי כאן הדבר עלול להתפרש כהטרדה מינית ובטח אם העובדת הביעה דעתה שהיא אינה מעוניינת בהתבטאויות הללו ( כך שאם תמשיך במעשיך לאחר שהעירו לך בנושא, הדבר יחשב כהטרדה מינית ). ככל וישנם יחסי מרות בינך לבין אותה עובדת- הרי שאין צורך אף בכך שהעובדת תראה כי אינה מעוניינת בהתייחסות הזו למראה החיצוני שלה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תגובה
        רמי | 21/10/2021 02:47

        תודה על הנסיון לעזור אבל,
        אני לא בטוח שאני הבנתי בקשר למשפט של לפי דעתי יש לך מראה חיצוני שהוא יפה,
        האם זה לא נכון שהחוק למניעת הטרדה מינית פועל רק אם פונים לאדם בגלל מין האדם בצורה שהוא לא אוהב ?
        כי שאני מסתכל טוב על המשפט של לפי דעתי יש לך מראה חיצוני שהוא יפה אז אני לא מוצא פה דברים ששייכים רק לנשים ואני לא מוצא בו דיבור שהוא בצורה לא יפה.

        ובקשר לעניין העדה שאתה המלצת לי לפנות לפורום דיני עבודה, אז האם במה שלא קשור למקום עבודה, אם אני שואל את האדם מה העדה שלו אז האם לפי החוק סיבת השאלה הזאת לא נחשבת לגזענות?

        בתודה מראש.

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 24/10/2021 13:17

          רמי יקר, לעניין גזענות, הרי שחוק העונשין מגדיר גזענות כ: "   "גזענות" - רדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור או חלקים של האוכלוסיה, והכל בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני;" והעבירות בהקשר זה הן " איסור פרסום הסתה לגזענות" ,"החזקת פרסום גזעני" ועבירות אלימות ממניע גזעני- כך שאין קשר בין התעניינות בעדה של בן השיחה לבין גזענות בהיבט הפלילי. לעניין סוגיית ההטרדה המינית- אני מסכים איתך שבבסיס, הטרדה מינית בהקשר הקרוב למחמאות שאתה מעניק הינה "התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות"- ולכאורה לבוא לעובדת ולהגיד לה שהיא יפה לא אמורה להיחשב כהטרדה מינית. יחד עם זאת, כשעובדת טוענת שההתייחסות מפריעה לה- כדאי לך מאוד להישמר והפרשנות של בתי המשפט לסיטואציה בה תמשיך להחמיא חרף האמירה הברורה של העובדת שהיא אינה מעוניינת באותן מחמאות תהיה נגדך.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי