סירוב קשיש לביצוע פרויקט התחדשות עירונית

  • סירוב לפרוייקט
    שרה | 14/10/2021 11:49

    שלום רב,

    עושים תמ"א 38 בבניין של סבתי, והיא היחידה שמתנגדת. היא לא מסוגלת לעבור דירה וגם גרה בסמוך לבניין של בתה שעוזרת לה. מה ניתן לעשות במצב כזה?

    • סירוב קשיש לביצוע פרויקט התחדשות עירונית
      עו"ד אריה בדנר | 17/10/2021 21:35

      שרה שלום,

      ראשית, הנני מבין לדאגה לסבתא ולקשיים העומדים בפניה בהקשר זה של ביצוע הפרויקט.

      יחד עם זאת, בהתקיים התנאים המתאימים (ולצורך כך יש לבחון את מכלול הדברים, שכמובן אינם בפני), החוק יכול ומעמיד לרשות הסבתא סעדים שונים.

      הצעתי  היא שתבחני עם עורך דין הדיירים או עורך דין אחר מטעמכם מהן האפשרויות העומדות בפני הסבתא, טרם שתחתום על ההסכם, וזאת כדי להסדיר את החלופות במסגרת ההסכם וחתימתה עליו. ככל והסבתא תמשיך בסירובה לחתום על ההסכם, וטעמיה איתה, וככל ותהיה בגדר "דייר סרבן", הדברים יובאו להכרעה בתביעה שתוגש כנגד הסבתא כ"דייר סרבן", בפני המפקחת על הבתים המשותפים, ובהעדר הצדקה וככל ולסבתא יועמדו הסעדים הקבועים בחוק, היא תחויב בחתימת ההסכם.

      לפיכך, כאמור, כדי למנוע הליכים מיותרים, הצעתי הינה כאמור לבחון כבר עתה מהן האפשרויות העומדות לרשות הסבתא, במסגרת ההסכם והוראות החוק, ולוודא כי יכללו בהסכם עליו הסבתא תחתום.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il