הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

איבר זוגי והחמרת מצב

  • החמרת מצב
    יוסף | 17/10/2021 19:41

    שלום רב
    מוכר על כתף ימין 25 אחוז סעיף 41 4 ג מציתות
    על סעיפי ליקוי תת פריקה פריקה תת נקיעה אי יציבות כתף מוחלטת.. ונקיעות .. וקרע בלברום עליון slap 3..
    מוכר על כתף שמאל 1 אחוז.. על כאבים ללא מגבלה בתנועה..

    כתף ימין פריקה בצבא
    כתף שמאל ללא שום חבלה..
    מ2009 הועדה אחרונה
    יד ימין דומינטי
    תפקיד בצבא טבח עבודה פיזית מאומצת מאוד
    לאחרונה מרגיש הגבלה וחמרה במצבה של כתף שמאל
    M.r.i קרע בכול הלברום קדמי תחתון אחורי עליון אמצעי.. וכו כולל הייל זקס אי סדירות
    מבחני תגר חיוביים ל slap מעט דלדול שרירים ודלקת לבורסיטיס כולל במיפוי עצמות..
    האם ניתן לתקוף החמרה?
    האם ניתן לשייך את זה לנכות או לשירות האם זו החמרה חותכת?

    • איבר זוגי והחמרת מצב
      עו"ד רונן לפיד | 18/10/2021 13:38

      יוסף שלום,

      חסרים לי הרבה נתונים:

      האם קבע? גיל? מועד הפגיעה? דו"ח הפציעה?

      בכל מקרה ישנה וועדה מיוחדת ל"איבר זוגי" ויש תנאי סף לאיבר זוגי. איבר שנפגע 30% פגימה אפשר להכיר כאיבר זוגי בוועדה מיוחדת.

      ישנה בהחלט אופציה להחמרת מצב בכל זמן.

      חשוב מאוד לעבוד בדיוק מירבי כדי להעביר את הבדיקות והראיות לאירוע בכתף שמאל כחלק בלתי נפרד מהפציעה הראשית (עדיף עלוועדה לאיבר זוגי)

      מרגע שיש מסמכים והדמיות של הכתפיים וועדה לאיבר זוגי או החמרת מצב תתכנס תוך לכל היותר 3 חודשים.

      קביעותיה חשובות מאוד לעניין זכויות בהינתן כי הנכות שלך תהיה ותתקבע על יותר מ-30%

      בהצלחה

      מקווה שקיבלת את כל המידע שדרוש לך

      בברכה,

      רונן לפיד, עו"ד
      מנהל פורום נכי צה"ל ומשרד הביטחון

      טלפון: 04-6983391 ; מייל: lapidr66@gmail.com

      • החמרת מצב
        יוסף.. | 16/11/2021 03:35

        שלום רב אנוכי נכה צהל לצמיתות מ2009 מוכר על ידי משרד הביטחון גיל כיום 35.. לא בקבע.. כתף ימין 25 אחוז כתף שמאל 1 אחוז כיום יש החמרה בכתף שמאל קרעים בלברום מגבלות תנועה מהותיות.. בצבא ההיתי טבח עובד פיזית ויש תלונות על כתף שמאל עקב עבודה פיזית בצבא מסמכים רפואיים האם ניתן לתקוף החמרה בכתף שמאל בלבד? מבלי לסכן ולגעת בימין? האם שמגישים תביעה רק על שמאל אסור לועדה לתת את דעתה על ימין באותה ועדה? ולא מובן לי בעבר המלצת על ועדה לאיבר זוגי? למה ? מה הבדל? אני רק רוצה לתקוף על שמאל מבלי לסכן את ימין? האם הועדה פותחת תיק גם על ימין? אם כן היא מודיעה לי לפני הועדה בכדי שאוכל לבוא עם חוות דעת וכו ? איך העסק עובד לא ברור לי? וכיום הועדה המחוזית ראשית להוריד נכות? או אין לה סמכות ? אלה עליונה רק?