תיחום חצר עורפית המשותפת לשני בניינים מחוברים

  • תיחום חצר עורפית המשותפת לשני בניינים מחוברים
    אולגה | 11/10/2021 12:03

    שלום,
    קיימת חצר עורפית משותפת לשני בנייני מגורים, בה מעולם לא סומן גבול בין שני הבניינים ועל כן, בעת הצורך, אין כל אפשרות לדעת מה הוא הגבול.
    1. האם בתוכניות הבינוי הנמצאות ברשות המקומית חייב להיות מסומן גבול של הבניינים בחצר העורפית המשותפת אותו ניתן לתחום (כולל המידות וסימנים נוספים להקלה על זיהוי הגבול) ?
    2. בעבר פנינו אל הרשות המקומית ומשם נמסר שהרשות המקומית אינה מטפלת בהגדרת גבולות השטחים של החצר העורפית של שני הבניינים ושועל דיירי הבניינים להזמין מודד מוסמך על חשבונם של הדיירים.
    טענת הרשות המקומית נשמעת מוזרה.
    האם דברי הרשות המקומית חוקיים ונכונים?
    הא, למרות טענת הרשות המקומית, הגדרת הגבול שבחצר האחורית בין שני הבניינים אמורה להתבצע ע"י הרשות המקומית כיוון שכל תוכניות הבינוי של בנייני השכונה נמצאות במשרדי הרשות המקומית.
    בעיון בתוכניות, לא סומן שם הגבול המדובר.
    מצרפת את השרטוט אשר נשלח לי מהרשות המקומית

    • תיחום חצר עורפית המשותפת לשני בניינים מחוברים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/10/2021 16:10

      שלום אולגה,

      תיחום הגבול בין החצרות איננו מעניינה של הרשות המקומית. תכניות בינוי אינן אסמכתא למיקומו של גבול.

      הדרך לקבוע את הגבול היא באמצעות תכנית מדידה שיכין מודד מוסמך.

      שימי לב, שאם שני הבניינים בנויים על אותה חלקה לא קיים גבול בין הבניינים ותדרש הסכמה של דיירי 2 הבניינים על מנת לקבוע גבול כזה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com