הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

העברת משק במתנה

  • עלות העברת זכויות בתוך המשפחה
    מושבניק | 17/10/2021 14:55

    מעוניין לדעת מה עלות שכר טרחת עורך דין להסכם וטיפול העברת זכויות משק מההורים לבן כלומר בתוך המשפחה, ומה אחוז המיסוי ואם בכלל יש.

    • העברת משק במתנה
      עו"ד יעל פרי | 18/10/2021 11:02

      למושבניק שלום

      אין "מחירון" לביצוע פעולות משפטיות וכל עורך דין רשאי לתמחר את שירותיו כראות עיניו.

      לגבי מיסוי הרי שרוב המס נדחה ומס הרכישה הינו מופחת (שליש מתשלום מס רכישה שהיה משולם בעסקה רגילה (שאינה העברה לקרוב) .

      מס שבח - פטור

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • בהמשך
        מושבניק | 18/10/2021 17:38

        אפשר לסבר את האוזן מה התחום בן לבין?

        כדי שנוכל לבחון ולהיערך כספית ואז להחליט

        • מס רכישה בנחלה
          עו"ד יעל פרי | 26/10/2021 11:54

          מדרגות המס החלות על בית מגורים בנחלה דומות למדרגות המס הקיימות בדירות מגורים בעיר ככל ואין נכסים נוספים, הרי שיש להערך למיסוי בהתאם למספר המבנים למגורים הקיימים על הנחלה. כך לשם הדוגמא קיומם של שני בתים בנחלה או יותר יצור  מצב בו שיעור המס על הבית השני יהיה מעל 8%.

          בנוסף חל מיסוי על השטח החקלאי .
          בהתאם לתקנה 16 לתקנות מס רכישה זכאי הרוכש נחלה החל מיום 16.1.2021 עד ליום 15.1.2022 לתשלום מס רכישה (לגבי החלק אשר אינו בניין המשמש למגורים אשר לגביו ישלם מס רכישה בהתאם לשיעורי מס הרכישה החלים על רכישת דירת מגורים כאמור לעיל) בהתאם לשיעורים להלן:

          על חלק השווי אשר אינו עולה על 456,905 שקלים חדשים – 0.5%;
          על חלק השווי העולה על 456,905 שקלים חדשים – 5%;

          בברכה,

          יעל פרי, עו"ד
          מנהלת פורום אגודות שיתופיות
          מגדלי עזריאלי, ת"א
          טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il