לימודי עתודה / כתה י"ג

  • השתתפות והפסקת תשלומים
    משה | 16/10/2021 07:39

    שלום רב,

    ברצוני להעלות סוגיה של פסיקה שקבעה רשמת הוצאה לפועל עבור הבת שלי בת 18.7 שנה.

    הרשמת קבעה שעלי להמשיך לשלם עבורה מזונות עבור לימודי עתודה בכתה י"ג.

    לא הספקתי לערער בזמן ולכן פסק דין זה הפך לחלוט.

    אני מצטט את הפיסקה מהסכם הגירושין "החל ממועד הפרידה בפועל ובכפוף לקיום הסדרי הראיה הלכה למעשה, ישלם האב מדי חודש בחודשו,

    למזונות הילדות ומדורן. כל זאת עד הגיע כל אחת מהילדות לגיל 18 שנה ו/או סיום ביה"ס התיכון ו/או מועד הגיוס לצה"ל ו/או לשירות לאומי לפי המאוחר מביניהם (המועדים הנ"ל יקראו להלן: "גיל הבגרות").

    אשמח אם אוכל לקבל תשובה לגבי האפשרויות העומדות בפני בגין פסיקה זו משום שבהסכם הגירושין לא מצויין שעלי לשלם עבור לימודי עתודה.

    מודה מראש,

    משה

    • לימודי עתודה / כתה י"ג
      עו"ד מיקי חשמונאי | 18/10/2021 23:20

      שלום רב,

      מהנוסח לא ברור מה משמעות המונח סיום הלימודים התיכוניים, ואפשר לפרשו כמתייחס גם לכתב י"ג , י"ד.

      אכן נוצר קושי עקב איחור המועד לערער אולם אם יש נימוקים מוצדקים לאיחור בהגשת הערעור, אתה יכול לנסות לפנות לערכאת הערעור ולבקש הארכת מועד, לכל היותר - בקשתך תידחה אולם אם היא תתקבל - תוכל לפעול לשינוי ההחלטה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il