נזק לדירה על-ידי שותף

  • נזק לדירה ע"י שותף
    ואניה | 12/10/2021 16:07

    היי, היה גר אצלי תפני כשנתיים שותף לדירה אשר לא היה בחוזה. הוא גר אצלי במשך של ארבעה חודשים שבהן לא שילם לי שקל על השכירות (סוכם שיעביר לי חצי שכירות כל חודש (1000))
    כאשר לחצתי עליו לשלם, הוא זייף אסמכתה של העברה בנקאית על סך של 2000 שקלים (כפי שבורר בבנק ההעברה לא התקיימה).
    בנוסף הוא גרם הרבה נזק קוסמטי ופיזי לדירה כגון חלונות שבורים, דלת הזזה שיצאה מהמקום ועוד הרבה נזק קוסמטי משונה.
    במהלך שהותו בדירתי באחת בפעמים שיצאתי לעבודה חזרתי ונגנבו לי האופניים ב4000 שקלים. המשטרה לא עשתה עם זה כלום.
    השאלה שלי מה אני יכול לעשות בנידון מפני שהבן אדם בורח ולא רוצה לשלם והכניס אותי לחובות בנוסף בגללו בעל הדירה נאלץ להפקיד את צק הבטחון של אבא שלי על סך של 7000 שקלים.
    רציתי לברר האם ניתן להגיש תביעה אזרחית האם זה יעבוד.
    0544383438 זמין בכל שעה

    • נזק לדירה על-ידי שותף
      עו"ד גיל קראוס | 19/10/2021 16:35

      שלום רב,

      ככל וניתן להוכיח את הדברים, אז וודאי שאפשר להגיש תביעה נגד השותף לשעבר.

      צריך לראות אילו ראיות ניתן לאסוף שהוא אכן גר בדירה (אני מבין שההסכמה ביניכם הייתה בעל פה), שהוא אכן התחייב לשלם ושהוא אכן גרם נזקים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il