דרישת הבנק לביטול מסגרת באופן מיידי

  • דרישה מצד בנק לסגירה מיידית של מסגרת חח"ד
    סילביו | 12/10/2021 12:58

    שלום, לפני כמה חודשים החל הבנק להתלונן על היקף הפעילות של החברה שברשותי בחשבון החח"ד הקיים אצלם. חשבון זה על כמה מאות אלפי שקלים הוקם לפני כ 15 שנה מיוזמת פניית הבנק אלי בניסיון לפתות אותי לעבודה משותפת. כל התנהלותי בחשבון הייתה תקנית וללא דופי במשך כל השנים. כעת הם דורשים ממני (עדיין רק באופן מילולי ולכאורה לא רשמי), שמסגרת החח"ד תיסגר באופן מיידי על ידי בהעברה אחת מלאה של כל סכום החובה כרגע בחשבון, האם דרישה כזו חוקית ? אין לי גישה למסמכי פתיחת החשבון דאז, האם זכותם לאלץ אותי לסגירת מסגרת חח"ד גם ללא חוב או עבירה מצידי ? תודה

    • דרישת הבנק לביטול מסגרת באופן מיידי
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/10/2021 14:21

      שלום רב,

      בנסיבות מסויימות הבנק רשאי לדרוש ביטול מסגרת גם אם אין חוב, כמו, למשל, אם אין בטחונות ראויים למסגרת. מובן שיש לבחון את הנסיבות בעניינך ע"מ לדעת אם עצם ההחלטה נכונה.

      בכל מקרה, אסור לבנק לבטל באופן מיידי את המסגרת, ועליו לתת ללקוח ארכה סבירה להתארגנות.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il