האב אינו פועל על פי זמני השהות שנקבעו - מה ניתן לעשות?

  • מימוש פסק דין
    אליס | 12/10/2021 11:37

    שלום רב,

    אני גרושה עם ילד, יש בידי פסק דין שכתוב בו: שאם האבא או בא כוחו לא לוקח את הקטין, האב יישא בעלות שמירת צד ג' בסך של X שח לשעה. ובנוסף כתוב חיוב זה לא יחול במקרה בו האם מנעה את קיום ההסדר.

    האבא הרבה פעמים בא בטענות שונות כגון: מחלה, חופשה עבודה וכו' ולא לוקח את הילד בימים שלו, אין לי מה לעשות בעניין, והקטין נשאר עמי.

    האם אני נחשבת גם כצד ג'?

    כיצד אני מגישה לבית משפט בקשה למימוש פסק דין? בהוצאה לפועל נאמר שיש להביא אישור מבית משפט על הסכום שיש לחייב, כלומר שאני צריכה להכין רשימה של תאריכים שבהם הוא לא לקח את הקטין.

    עד כמה אחורה אני יכולה ללכת ולדרוש בגין זה, את העלות שמירת צד ג'?

    תודה מראש ויום טוב.

    • האב אינו פועל על פי זמני השהות שנקבעו - מה ניתן לעשות?
      עו"ד מיקי חשמונאי | 18/10/2021 23:30

      אליס שלום,

      להבנתי, אם נקבע פיצוי על שמירה ע"י צד ג' (שהרי יכול היה להיות כתוב קנס על עצם אי הגעה לקחת את הילד ללא קביעה שהפיצוי יהיה רק בגין שמירה ע"י צד ג'), ניתן פרש את ההחלטה כמתייחסת לשמירה ע"י מישהו אחר שאינו האם.

      עם זאת והן לאור ההפרה המתמשכת והן לאור הוראת הוצל"פ - הייתי שוקלת הגשת בקשת הבהרה מביהמ"ש, בשני הנושאים האלה ומתארת את כל האירועים שקרו מאז שניתן פסה"ד ומבקשת לקבוע כי הפיצוי יכול להיות גם אם האם היא ששומרת על הילד, בנוסף לקביעת סכום הקנס שהצטבר עד כה.

      בברכה,
      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il