האם ניתן לטעון טענה חדשה בסוף ההליך המשפטי?

  • שאלה
    תמר | 10/10/2021 18:39

    שלום

    הוגש נגדי כתב תביעה בגין לשון הרע.

    בכתב ההגנה לא טענתי אמת דיברתי, אלא הסתמכתי על כך שהדברים שאמרתי היו כלליים ולא התייחסו לנפגע.

    האם יש אפשרות שבית המשפט ידחה את התביעה על סמך היות הפרסום אמת למרות שלא הסתמכתי על טענה זו בכתב ההגנה ולא בהמשך [הוכחות וסיכומים]?

    • האם ניתן לטעון טענה חדשה בסוף ההליך המשפטי?
      עו"ד אורי שורר | 14/10/2021 17:41

      תמר שלום,

      ניתן להעלות טענות משפטיות גם בשלב הסיכומים, ובלבד שהטענה המשפטית עולה מהעובדות שהוכחו ונדונו בהליך המשפטי. משכך, אם היה דיון לגבי אמיתות הדברים נראה כי ניתן יהיה להעלות טענת "אמת דיברתי" בסיכומים.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il