תשובות

  • אי תשלום על ימי החג ושאלה נוספת
    גל | 10/10/2021 18:18

    שלום, אני עובדת בחברה במשרה של 75% משרה לפי שכר שעתי. בחודש ספטמבר האחרון הגיע לידי מסמך שהופץ ע"י מדור שכר במקום העבודה שלי, ובו הסבר כיצד יש לחשב את שעות העבודה של העובדים בחודש זה, בשל תקופת החגים (לא בטוחה שזה היה צריך להגיע אלי, אבל הגיע). על פי הנרשם שם, עובד שעבד 3 חודשים רצופים לפני החג, וכן יום לאחר החג, יהיה זכאי לתשלום בגין ימי החג. כך למשל, חג ראש השנה חל בתאריכים 07-08/9, ולכן עובד שיעבוד ב-06.09 (ערב חג) ולמחרת, ב-09.09 יהיה זכאי לתשלום. בשל כך הקפדתי לעבוד באופן מלא, כולל כל ערבי החג ולמחרת החג. עם זאת קיבלתי כעת את תלוש השכר והופתעתי לגלות כי לצורך חישוב השכר נספרו לי רק 17 ימי עבודה. כלומר, שילמו לי רק עבור הימים שעבדתי בפועל ולא קיבלתי תשלום עבור ימי החג עצמם. למרות שלמיטב ידיעתי, אני עומדת בתנאים ואני אמורה לקבל שכר מלא גם עבור ימי החג (כי עבדתי גם ערב חג וגם למחרת, בכל הימים מלבד ימי החג עצמם. ואני גם עובדת בחב' כבר חצי שנה). האם באמת הם לא עמדו בחוק ועליהם לשלם לי חודש מלא כולל החגים (21 יום)? (כפי שהם בעצמם גם רשמו). האם אני יכולה לדרוש זאת?

    דבר נוסף ששמתי לב זה להורדות שיש לי בתלוש - הם מנכים מהתלוש את כל הניכויי החובה (ביטוח לאומי, בריאות וכו') אך גם מחייבים לשלם עבור חוזים קיבוציים שיש להם ועבור קרן רווחה. עם זאת שמתי לב שבנוסף לכל אלה יש לי הורדה נוספת שמופיעה תחת הכותרת "כללית". פניתי לצורך בירור בנושא ונמסר לי כי לא מדובר בהורדה, אלא שזה רק לציון שם הקופת חולים בה אני נמצאת. הסברתי להם שישימו לב וכי אכן מדובר בהורדה קבועה מהתלוש שלי. בכל חודש מופיע שם סכום שונה והוא תמיד יורד מהשכר ברוטו שלי באופן קבוע, פשוט אפשר לחשב ולראות שזה לא סתם כתוב, שזה באמת גם יורד מהשכר שלי. למרות שביקשתי לבדוק זאת, עברו שבועות ולא קיבלתי שום תשובה בנושא.  כמובן שגם החודש שוב ירד לי מהשכר בסעיף זה - האם ידוע במה מדובר? למה יש לי הורדת שכר לקופ"ח? מה זה? מה אני יכולה לעשות כדי לבטל את זה?

    תודה

    • תשובות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 11/10/2021 11:36

      בוקר אור

      אז ככה:

      1. לגבי שאלתך הראשונה - כן לעניות דעתי את זכאית לדמי חגים (ככל שיש לך וותק של מעל 3 חודשים במקום העבודה ועדת יום לפני ויום אחרי החג). את בהחלט יכולה לדרוש זאת.

      זה אמור להיות ברכיב נפרד מהשכר על ימי העבודה.

      2.  אכן לא ברור - פני למדור שכר בכתב ובררי זאת ובקשי לראות מקור חוקי להורדה. בהצלחה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com