ביטוח דירה במקרה של קריסת בניין

  • ביטוח דירה - לתרחיש קריסה
    לירון | 09/10/2021 20:06

    האם ביטוחי דירה שקיימים כוללים גם תרחיש של קריסת מבנה / חלק מהמבנה?

    האם נציגי חברות הביטוח מנסות להתחמק מהעניין בטוענה שזה 'לא מקרה ביטוחי' - ולכן אי אפשר לבטח זאת???

    כלומר הטענה שלהן: 'בעיה ביסודות הבניין'... - באחריות בעלי הנכסים בלבד (היו צריכים להזמין כל מס' שנים מהנדס לתת אישור לתקינות הבניין).

    אני מתלבט מה הכדאיות להמשיך לבטח את הדירה אם מה שהן טוענות נכון, ואין אפשרות בכלל לבטח את הדירה גם בתרחיש של קריסה.

    נא להתייחס בתגובה לא רק לביטוח מבנה, אלא גם לביטוח תכולה.

    בתודה.

    • ביטוח דירה במקרה של קריסת בניין
      עו"ד גיל קראוס | 12/10/2021 15:46

      שלום רב,

      מדובר בשאלה סבוכה. בתי המשפט טרם נתנו את דעתם לעניין ואני מניח שבעקבות המקרים האחרונים הדברים יתנהלו ויגיעו להכרעת בית המשפט.

      כעיקרון הפוליסות נועדו לכסות נזק תאונתי והטענה היא שמדובר בנזק מצטבר ולא תאונתי ולכן הוא לא מכוסה בפוליסה.

      עוד אציין כי בפוליסות יש כיסוי של רעידת אדמה (ככל ונרכש) כך שקריסה בעקבות רעידת אדמה מכוסה. בנוסף, לגבי ביטוח תכולה, חלק מהדברים ניתן לרכוש ביטוח כל הסיכונים (לגבי תכשיטים ומחשבים ניידים למשל).

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il