תשלום ימי חג

  • תשלום על ימי חג
    רונית שלום | 08/10/2021 01:19

    שלום רב, אני עובדת כבר שנים כשכירה במשרה חלקית, במשמרות קבועות בימים קבועים. בספטמבר נפלו הרבה ימי חג על ימי משמרת שלי, ולכן כמעט ולא עבדתי. אם אני לא טועה, על פי חוק המעסיק חייב לשלם לי (גם אם לא שכר מלא, אלא חלקי) על ימי החג האלה, מבלי להוריד לי אותם ממכסת ימי החופש שלי. זה נכון? תודה!

    • תשלום ימי חג
      עו"ד נטלי אבני | 13/10/2021 10:58

      רונית שלום,

      את אכן זכאית לתשלום.

      ראי להלן תנאים לקבלת התשלום בעניינך:

      הוא השלים 3 חודשי עבודה במקום העבודה.

      הוא היה אמור לעבוד ביום שחל בו החג אך לא עבד בשל החג, או שהועסק בחג בכורח (לא מתוך בחירה).

      הוא עבד ביום שלפני החג וביום שאחריו, אלא אם כן נעדר בימים אלה בהסכמת המעסיק שניתנה מרצון או מכח הדין (למשל: נעדר מהעבודה מאחר והמעסיק לא שיבץ אותו לעבודה באותו יום, שהה בחופשה בהסכמת המעסיק, נעדר מהעבודה בשל מנוחה שבועית או נעדר מהעבודה בשל גשר שהמעסיק החליט עליו).

      לפי כל התנאים את זכאית לתשלום בגין החגים בהם היית אמורה לעבוד.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com