מי מפצה עבור נזקים שנגרמו לאופנוע ים שחובר לנגרר?

  • תאונה שלא באשמתי
    ריקי | 04/10/2021 09:55

    שלום,

    עמדתי עם רכבי בפקק.
    לרכבי היה מחובר נגרר שעליו אופנוע ים.
    אוטובוס של דן נכנס בי 3 פעמים , התנצל והחלפנו פרטים.

    חברת הביטוח של האוטובוס ממאנת לפתוח תביעה מפני שהנגרר שלי מבוטח רק בביטוח חובה .

    אני לא אשמה בתאונה והם אומרים לי שביטוח חובה מכסה רק נזקי גוף.
    האוטובוס שבר לי את האופנוע והנזק רב .

    מה עליי לעשות ? תודה

    • מי מפצה עבור נזקים שנגרמו לאופנוע ים שחובר לנגרר?
      עו"ד עדי רחמים | 11/10/2021 11:29

      ריקי שלום.

      נראה כי נוצר לך אי סדר במונחים:

      פיצוי עבור נזקים שנגרמו לאופנוע ים- ישולמו על ידי הגורם האשם בתאונה ובמקרה שתיארת לפי טענתך נהג האוטובוס אשם בתאונה ולכן עליך לתבוע את ביטוח צד ג' של רכבו.

      יכול להיות וחברת הביטוח תדחה את פנייתך בטענה של אשמה ואז תאלצי להגיש תביעה לבית משפט בצירוף חוות דעת שמאית המעידה על הנזקים לאופנוע ים וכל הראיות שיכולות לסייע לך להוכיח את טענותייך (צילום במועד התאונה, עדים וכו').

      פוליסת חובה רלוונטית עבור תביעה לפיצוי בשל נזקי גוף שנגרמו ולא נזקים לרכוש- במקרה כזה,  את תובעת את פוליסת ביטוח החובה של רכבך.

      מקוה שהצלחתי לעשות סדר בדברים.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד

      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון

      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com