שאלה בנוגע לתיקי משטרה סגורים

  • מחיקת רישום פלילי

    בחוק המרשם הפלילי בתוספת השישית (גופים ובעלי תפקידים הרשאים לקבל מידע על תיקים סגורים או תיקים שעוכבו בהם ההליכים)
    יש החרגה בסעיף 15 - הגורמים המנויים בפרט 5(12) או (4) לתוספת הראשונה, לעניין מילוי תפקידם.
    האם הגורמים הנ"ל ייחשפו למידע על 2 תיקי משטרה סגורים שהיו לקטין בזמן שהיה מתחת לגיל 16, ומאז אותו מועד חלפו 15 שנים?
    האם נוכח חלוף הזמן הם נמחקו אוטומטית?

    • שאלה בנוגע לתיקי משטרה סגורים
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/10/2021 11:19

      פונה יקר, ראשית אתה מפנה לחוק המידע הפלילי שכלל לא נכנס לתוקף ( צפוי להיכנס לתוקף בינואר 2022). החוק שכרגע בתוקף הוא חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים שמכוחו התקנו תקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים ( אמות מידה לביטול רישומי משטרה ). סביר להניח שהתיקים שאתה מציין נמחקו אוטומטית ועצתי לך לסור לכל תחנת משטרה ולבקש להוציא על עצמך רישום משטרתי ולראות האם התיקים הללו עדיין מופיעים ברישום. ככל והם עדיין מופיעים ברישום, ניתן להגיש בקשה לביטול הרישום לראש חוליה לביטול רישום במדור מידע פלילי במטה הארצי ,  בקשה שלאור הנסיבות שאתה מתאר, תיענה בחיוב בסבירות גבוהה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי