צילום עבירה כראיה במשפט

  • קובי
    קובי | 01/10/2021 09:29

    קיבלתי משוטר דוח על אי מצן זכות מעבר להולכי רגל שעמדו על שפת הכביש. מעיון בחומרי החקירה התברר, שהשוטר צילם במצלמת הגוף שלו את הרכב כשהוא עובר על גבי מעבר החציה את מעבר החציה מבלי שרואים את הולכי הרגל, וכן, בצילום נפרד, את המדרכה שליד מעבר החציה, אך בזמן שלא היו עליה הולכי רגל בכלל.

    מכאן, שהשוטר יכול היה לצלם את הולכי הרגל אך לא עשה כן מסיבות שלא הוסברו (השוטר טרם העיד).

    האם היעדר צילום המראה את הולכי הרגל מהווה הימנעות מהצגת ראיה ? האם המצב המתואר, בהנחה שלא יינתן לו הסבר הגיוני, פוגע בסיכויי התביעה ?

    • צילום עבירה כראיה במשפט
      עו"ד חנה דוד | 19/10/2021 10:53

      שלום קובי

      אני לא יודעת למה השוטר צילם...

      בדרך כלל לא מצלמים את העבירה אלא כותבים את מה שהוא ראה.

      השוטר יסביר למה הוא צילם את מה שצילם ולמה לא צולמה העבירה ואם יהיה הסבר מניח את הדעת אז השופט יתייחס רק לכתוב.

      ברור שהיעדר הצילום של העבירה בשלב זה היא לטובתך.

      אבל זו רק אחת הראיות....

      בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, בית השנהב, אגף B,  ירושלים.
      טלפון: 02-5877882 ; מייל: hanny5462@gmail.com