האם אפשר לשנות תנאים בחוזה התקשרות פינוי בינוי

  • שינוי בחוזה
    מיכל | 30/09/2021 16:04

    שלום,
    בבנין בו אני גרה בכל הרחוב וברחובות הסמוכים סך הכל 240 דירות עומדים לעשות פרויקט פינוי בינוי.
    נשלח לנו חוזה שנערך בין העורך דין של הדיירים ליזם. ואנחנו עומדים לפני חתימה, שאלתי האם כדאי להתייעץ לגבי החוזה עם עורך דין מטעמי? האם ישנה אפשרות לשנות משהו בחוזה. מאחר ורשום שהחוזה צריך להיות אחיד לכל הדיירים ומדובר ב240 דירות . בתודה מראש.

    • האם אפשר לשנות תנאים בחוזה התקשרות פינוי בינוי
      עו"ד אריה בדנר | 30/09/2021 21:17

      מיכל שלום,

      חזקה עלי שטרם חתימה על הסכם ההתקשרות בפרויקט תבחני את הוראותיו, בין באופן עצמאי ובין בסיוע ו/או באמצעות אנשי מקצוע מטעמך (ככלות הכל, מדובר בהסכם אב כרס, מורכב, ופרטיו רבים), ובכלל כך בסיוע ו/או באמצעות בא כוח הדיירים, ורק לאחר מכן תחתימי על ההסכם (אם כך תחליטי) מתוך הבנה, הכרה ורצון חופשי.

      אם וככל והסבריו של בא כוח הדיירים אינם מספקים אותך, הצעתי היא שתגבשי מספר דיירים השותפים לחשש שהנך מציגה (מתוך 240 דיירים בוודאי ימצאו שותפים לדבר) ויחדיו תוכלו לפנות ובהקדם לייעוץ באמצעות עורך דין אחר, שאינו קשור בפרויקט, הבקיא בתחום, כדי שיבחן הדברים, יסביר לכם וייעץ לכם בעניין.

      הצעתי, כמי שמייצג דיירים, היא שתבחני את הדברים ברוח חיובית, בעד קיום הפרויקט, ולא נגד. ככלות הכל, לכל אחד ואחד מבעלי הזכויות במתחם יש אינטרס להשביח את הנכס שבבעלותו, וגם לך. לפיכך, לא הייתי נגרר לעצות אחיטופל שמעלות עוד ועוד דרישות שונות ומשונות (לעיתים מופרזות ושאינן ריאליות) שבסופו של יום עלולות להשאיר אותך במיעוט (כדייר סרבן) או אף לסכל את הפרויקט. יחד עם זאת, לבדוק את הדברים -  יש לבדוק ולהבין. ואם יש דבר מה שיש לחדד, לשנות, כך יש לפעול ולעשות.

      כולי תקווה שהייתי לך לעזר, בשלב זה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il