העברת שליש דירה לילדים

  • העברת שליש דירה לילדים
    אמא | 30/09/2021 04:09

    שלום,
    יש לי דירת מגורים ודירה קטנה שאני משכירה.
    יש לי 2 ילדים בני 20 ללא דירה.
    במידה ואני רושמת בטאבו שליש דירה לכל ילד ומשאירה לי שליש דירה.
    1. האם הפעולה הזאת כרוכה בתשלום מס כלשהו (רכישה/שבח/אחר) על ידי או על ידי ילדיי?
    2. אני מעוניינת לעבור לדירת מגורים גדולה יותר. האם נדרשת תקופת צינון בין הפעולה בסעיף 1 לבין
    המכירה והקנייה של דירת המגורים שלי על מנת שאחשב לצרכי מס כבעלת דירה יחידה?
    תודה

    • העברת שליש דירה לילדים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 06/10/2021 11:01

      שלום רב,

      בהעברת 1/3 דירה לכל ילד ניתן לקבל פטור ממס שבח והילדים ישלמו 1/3 ממס הרכישה הרגיל שהיה חל עליהם לו רכשו את הזכויות בעסקת מכר. אם מחיר הדירה כולה נמוך מ 1,747,865 ש"ח המס יהיה 0.

      את נחשבת בעלת דירה יחידה מעת החתימה על הסכם (או תצהירי) המתנה. תהיי זכאית להקלות הקבועות בחוק אם תמלאי אחר התנאים בו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com