מה ניתן לעשות כנגד מי שמרעיש עם מפוח עלים ליד ביתי

  • שימוש במפוח עלים על ידי חברת גינון פרטית
    אלי | 29/09/2021 23:30

    שלום,

    במשך כשנתיים ישנה חברת גינון פרטית מאחורי ביתי, שפשוט לא מפסיקה להשתמש במפוח עלים, דבר אשר כידוע הוא עבירה על החוק, וגם בעלי החברה יודע את זה בבירור. בתחילה הייתי מתקשר למוקד העירוני, דבר אשר עשיתי כ-7 פעמים בערך, והעירייה לא ממש טיפלה במטרד הזה. לאחר שהבנתי שהטיפול הוא לא בידי העירייה, התחלתי להתקשר למשטרה, דבר אשר עשיתי 4 פעמים עד עתה. האנשים של הגינון פשוט לא מבינים מה מדברים איתם, שום קנס או אזהרה לא מזיז להם, הם חוזרים כל פעם מחדש לסורם עם המפוח. היום, הם שוב חזרו על העברה, ויצאתי וצילמתי אותם, וגם הלכתי להגיש תלונה במשטרה. הם מגיעים פעם בשבוע למקום המדובר, וכל כמה שבועות/חודשים הם עושים שימוש במפוח, בודקים את הערנות שלנו לגבי זה. העניין הזה נמשך כבר כשנתיים, מאוקטובר 2019, ואני ממש לא מוכן להשלים עם הגזרה האינסופית הזאת, זה כבר בלתי אפשרי לחיות במצב כזה. מה עוד ניתן לעשות כדי להרחיק את האנשים האלה מפה אחת ולתמיד?

    • מה ניתן לעשות כנגד מי שמרעיש עם מפוח עלים ליד ביתי
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/09/2021 11:17

      אלי יקר, אקדים לטובת גולשנו ואציין, את הידוע לך, כי האיסור על שימוש במפוח עלים באזור מגורים נקבע בתקנה 13א (בׂׂ) לתקנות למניעת מפגעים ( מניעת רעש ) :"13א. (א) לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל ציוד גינון הגורם לרעש באזור מגורים בין השעות 19:00 ל-7:00 למחרת, בין השעות 17:00 ועד 9:00 למחרת בערבי ימי מנוחה, ובין השעות 14:00 ל-16:00 בימי מנוחה.

                (ב) לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל מפוח עלים הגורם לרעש באזור מגורים.

                (ג) לעניין תקנה זו, "מפוח עלים" – מכשיר ממונע המשמש לאיסוף עלים, לניקוי רחובות, חצרות וכיוצא באלה, באמצעות נשיפה של אוויר."
      מדובר בעבירה פלילית ועילה גם לתביעה אזרחית ולכן בהחלט ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית בנושא או תביעה אזרחית בעניין ובהתאם להוראות סעיף 10א לחוק למניעת מפגעים : " (א) הוגשו כתב אישום או קובלנה בשל עבירה לפי חוק זה, רשאי בית משפט ליתן צו עשה, צו אל תעשה, וכל סעד אחר, ככל שיראה לנכון בנסיבות שלפניו, לרבות לביצוע צו לסילוק מפגע לפי סעיף 11ב, והכל כדי למנוע, להפסיק או לצמצם מפגעי רעש או ריח חזקים או בלתי סבירים.

                (ב) על צווים שהוציא בית המשפט לפי סעיף קטן (א), יחולו הוראות סעיף 20כג(ב) עד (ח) לחוק המים, תשי"ט-1959, בשינויים? המחויבים.

                (ג) בית משפט שהרשיע אדם בעבירה לפי סעיף זה רשאי בגזר הדין, בנוסף לכל עונש שיטיל, לחייבו בתשלום ההוצאות שהוצאו להסרת המפגע, אם הגיש התובע או מי שהוציאן בקשה לבית המשפט.

                (ד) הורשעו בעבירה יותר מאדם אחד, רשאי בית המשפט, בהחלטה כאמור, להטיל את תשלום ההוצאות על כולם או על חלקם, יחד או לחוד, או לחלק את התשלום ביניהם, הכל כפי שייראה לו בנסיבות הענין."
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי