מה הסיכון בקריסת בניין לפני תחילת עבודות תמ"א

  • אחריות קבלן
    אורית | 29/09/2021 09:34

    שלום רב,
    בבניין ישן מאד לפני תמא38ב
    מה האחריות של הקבלן איתו נחתם הפרוייקט במקרה של קריסה לפני תחילת הפרוייקט?

    • מה הסיכון בקריסת בניין לפני תחילת עבודות תמ"א
      עו"ד אריה בדנר | 30/09/2021 21:02

      אורית שלום,

      שתי שאלות טמונות בשאלתך:

      השאלה הראשונה הינה האם קיימת אחריות של היזם / קבלן איתו נחתם פרויקט לביצוע עבודות תמ"א/פינוי בינוי, במקרה של קריסה לפני תחילת הפרויקט. בעניין זה אשאל: מדוע לטעמך רובצת לפתחו אחריות כלשהי במידה והבניין קורס לפני תחילת העבודות בפרויקט? ובאיזה מישור משפטי? ואשיב בקצרה: ככל והיזם / קבלן ביצע פעולות מקדימות כלשהן במקרקעין והן אלו שגרמו לקריסה, ניתן יהיה לחייבו במישור הנזיקי והחוזי (בהתאם להוראות ההסכם, בהנחה שהוראות אלו נכתבו שם). בהקשר זה, יאמר, כי יש לכלול בהוראות ההסכם הוראות גם לעניין זה וגם לעניין חיובו בעריכת ביטוח אף טרם תחילת ביצוע העבודות, במידה והנו נכנס למקרקעין ומבצע בדיקות ו/או פעולות אחרות כלשהן (קידוחי קרקע וכיוצ"ב).

      השאלה השניה, שאינה כתובה בשאלתך, הינה מה גורלו של פרויקט התמ"א / פינוי בינוי, במידה והבניין קרס טרם תחילת העבודות. זאת, מאחר ותנאי לקיומו של פרויקט תמ"א / פינוי בינוי הינו קיומו של בניין קיים, עומד, ולא בניין שקרס. חלילה לנו להגיע למצב זה ולפיכך לא ארחיב בעניין.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il