תשלום מיסוי ועד

  • תשלום מיסוי ועד
    קארין | 29/09/2021 09:30

    דיירת בבית משותף לא משלמת מיסי ועד דורשת כסף עבור שיפוץ במרפסת שלה יש לציין שלפני שנים דיירים אחרים עשו תיקונים במרפסות היא סרבה להשתתף בתשלום אך כשזה נוגע לה היא באה בדרישות . האם זה חוקי? האם ניתן לתבוע אותה על מיסי הועד שלא שילמה בלי קיזוז החוב כלפיה ומבלי שתחזיר קודם את חובותיה לדיירים עבור תיקוניהם.
    תודה.

    • תשלום מיסוי ועד
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 29/09/2021 15:06

      שלום קארין,

      החובה לשאת התשלומים הדרושים להחזקה התקינה של הרכוש המשותף היא חובה נפרדת שאיננה תלויה בקיומם של חובות אחרים כלפי הדייר.

      תוכלו לתבוע את מיסי הועד. סביר להניח שהדיירת תכלול בכתב הגנתה את דרישותיה.

      ככל שדיירים אחרים סבורים שמגיעים להם כספים מכלל הדיירים ותביעתם טרם התישנה יוכלו אף הם לתבוע כספים אלה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com