האם לחתום על ייפוי כוח ליזם

  • תמא 38
    תילתן | 28/09/2021 23:26

    שלום,

    הדירה שלי נמצאת בבית משותף שמנסים לקדם בו תמא 38. רוצים שאתן ייפוי כוח כדי שיעשו הסכם עם יזם אבל אני מתלבטת וצריכה זמן.בבניין לא רואים את זה בעין יפה ויש התנכלות של גורמים רלבנטיים. רציתי לדעת איך מתמודדים עם התנכלויות. אני לא רוצה לקבל החלטה תחת לחץ.

    בנוסף, איזה סוג עו"ד יכול לעזור לי להתמודד איתם.

    תודה מראש !

    • האם לחתום על ייפוי כוח ליזם
      עו"ד אריה בדנר | 30/09/2021 20:52

      שלום רב,

      בפתח הדברים אומר כי משאלתך עולה שהנך מצויה מחד במצוקה של לחץ ומאידך בחוסר הבנה.

      מדוע הנני סבור כי הנך מצויה בחוסר הבנה? מאחר ובשאלתך את מציינת שהנך נדרשת לחתום כעת, טרם חתימה על הסכם מפורט עם היזם, על ייפוי כוח ליזם. להבנתי, כמובן מבלי שהנני מכיר את המסמכים המדוברים, המסמך עליו הנך מתבקשת לחתום הינה הסכמה עקרונית להיכנס למו"מ עם היזם לצורך עריכת הסכם. בכפוף לכך שכך הם פני הדברים ובכפוף לכך שהדברים כתובים נכון, באופן שאינו מחייב אותך עד חתימה שתחתמי, אם תחתמי, על ההסכם המפורט, אינני רואה סיבה שלא תחתמי על מסמך זה. מנגד, אומר, כי אם המסמך המדובר אינו כפי שהנני סבור, לרבות אם מדובר בייפוי כוח, בוודאי שיש לבחון ולהבין בדיוק במה מדובר ומהן התחייבויותיך.

      מעצם טיבם וטבעם של דברים, ככל שיהיה בידך המידע המלא והנכון לגבי המצב העובדתי והמשפטי, כך תוכלי להתמודד נכון יותר עם שאר הדיירים המפעילים עליך, כדבריך, לחץ.

      לפיכך, הנני ממליץ לך לפנות בשלב זה ובהקדם לייעוץ עם עורך דין הבקיא בתחום, כדי שיבחן במה דברים אמורים, ייעץ לך ויכוון אותך. בכך, לטעמי, לא רק שתימנע תקלה מפניך, אלא תוכלי לצאת מחוזקת בהבנת מצב הדברים וככל שאמנם יש מקום לסירובך לחתום על מסמך זה -  תוכלי לצאת מחוזקת בהתמודדות עם הלחץ של שאר הדיירים.

      מקווה שהייתי לך לעזר, בשלב זה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il