למי מותר למסור מידע רפואי על מטופל חסר הכרה?

  • קבלת מידע מקיף לקבלת החלטות
    אבי | 27/09/2021 21:52

    מטופל מורדם ומונשם במח' טיפול נמרץ עם קורונה.

    אנחנו הוצאנו ייפוי כוח וביקשנו לדעת יותר על הטיפול שניתן לו, על תוצאות הבדיקות שעושים וכן של הצילומים אבל מתעלמים מאיתנו לחלוטין.

    אף אחד לא מדבר איתנו, לא עונים לנו על שאלות ולא מסבירים לנו שום דבר. היחס מאד עוין ומאשים, ומעבר לתשובות קצרות של "מצבו קריטי וקשה לדעת אם ישרוד" אין לנו מושג מה קורה איתו ומה הטיפול שהוא מקבל.

    כשניסינו לברר העברה שלו לבית חולים אחר הרופא המטפל שלו מסר גרסה אחרת לגמרי ופתאום המטופל "מגיב לטיפול ויש שיפור". אנחנו מרגישים שנעשה מחטף, אין לנו עם מי לדבר וכל הדלתות נסגרות מולנו.

    מה עושים???

    • למי מותר למסור מידע רפואי על מטופל חסר הכרה?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 30/09/2021 14:19

      אבי שלום,

      בהתייחס לשאלתך, לא ברור לי מה קרבתך למטופל, האם קרבה משפחתית כלשהי וכיוב' ואיזה סוג של יפוי כוח הוצאתם.

      כך או כך, בהתייחס לקבלת מידע רפואי על מטופל לרבות מטופל שמאושפז בבי"ח כשהוא חסר הכרה, קיימות כמה אפשרויות:

      1. קיום יפוי כוח לטיפול רפואי לפי חוק זכויות החולה, או יפוי כוח מתמשך ובו הוראות מיוחדות           לטיפול רפואי עליו חתם המטופל בעודו בהכרה מלאה בפני רופא, אחות או עו"ד ובו הוא ממנה         מיופה כוח לקבל עבורו החלטות, לרבות מידע רפואי במידה ויהיה לא כשיר.

            אציין כי בתקופת הקורונה פורסמו ע"י האפוטרופוס הכללי הנחיות חירום לתקופת הקורונה,              המאפשרות לערוך ייפוי כוח מתמשך ולחתום עליו, ללא נוכחות פיזית של עורך דין אלא בצורה          מקוונת.

      2.   קיום טופס מסירת מידע לקרובים עליו חתם המטופל בעת קבלתו לאשפוז ובו הוא מציין את            שמות האנשים שהינו מאשר ליתן להם מידע רפואי, במיוחד במצב בו הוא מורדם או מגיע למצב        של חוסר הכרה.

            בנסיבות מיוחדות יכול המטופל למסור בע"פ את שמות האנשים לאחד מאנשי הצוות הרפואי            אשר חייב לתעד זאת בתיקו הרפואי.

      3.   במידה והמטופל לא חתם על טופס כזה ולא נתן שמות של אנשים בטרם הורדם, על פי החוק            ניתן לתת מידע רק לקרובים מדרגה ראשונה.

      בהנחה שיש בידכם יפוי כוח העונה לדרישות החוק כמפורט לעיל והמטופל אישר למי מכם מסירת מידע רפואי, הצעתי היא לבקש לקבוע פגישה אישית עם רופא בכיר ממחלקת טיפול נמרץ על מנת לקבל פרטים לגבי מצבו והטיפול שניתן לו.

      במידה ואין בידכם אחד מהטפסים הנ"ל יש צורך לפנות לביהמ"ש למינוי אפוטרופוס רפואי לטיפול דחוף לצורך קבלת החלטות ומידע רפואי של המטופל במצב בו הינו חסר הכרה במיוחד כאשר הוא במצב קריטי וסכנת חיים.

      חשוב להבין שבמחלקות טיפול נמרץ נמצאים מקרים קשים ודחופים והרופאים עובדים ללא הפסקה ופועלים להצלת חיים וכל דקה היא קריטית לכן ייתכן ושיחת מסדרון עם רופא שממהר לבצע טיפול דחוף וכיוב' אינה יכולה לספק מענה ראוי. מסיבה זו, רצוי לקבוע פגישה.

      מקווה שתשובתי נתנה מענה לשאלתך.

      איחולי בריאות והחלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com