תיקון ליקויים בבנין מסוכן

  • תיקון ליקויים בבנין מסוכן
    שלומית | 26/09/2021 16:24

    שלום
    בבעלותי דירה בבנין משותף. הבניין הוכרז כבנין מסוכן עם דרישה לתקן את הליקויים בתוך חצי שנה, זה היה לפני מעל לשנתיים... אני גיליתי על כך לא מזמן וברצוני לפעול לתיקון הליקויים.
    הבניין מוזנח, ללא ועד בית, והדיירים במצב כלכלי כזה שברובם אינם יכולים לשלם על תיקון. הבנתי שכדי לקדם את התיקון עלי לכנס אספת דיירים, ואם לא מגיעים להסכמות, ניתן לפנות למפקח על הבתים המשותפים.
    מדובר בבנין גדול עם קרוב ל 50 דירות, ואין לי איפה לכנס כזאת אספה, בטח ובטח כשמדובר בתקופת קורונה. האם כינוס אספה בזום נחשב חוקי?
    האם מלבד פניה למפקח ישנה דרך נוספת שבה ניתן לחייב את שאר בעלי הדירות לשלם את חלקם בתיקון?
    בהנחה שלא יהיה רב שמוכן לשאת בעלויות התיקון, האם יש דרך שבה אוכל להגן על עצמי מבחינה משפטית מלבד פניה למפקח?
    תודה מראש
    שלומית

    • תיקון ליקויים בבנין מסוכן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 29/09/2021 14:49

      שלום שלומית,

      לצערי, בהנתן הנסיבות שתארת לא יהיה מנוס מפניה למפקח.

      ניתן לפנות לרשות המקומית על מנת שתבצע הליכי אכיפה כנגד בעלי דירות סרבנים אך יש לקחת בחשבן שאותם הליכי האכיפה יבוצעו גם כנגדך.

      התקנון המצוי איננו מחייב בהכרח קיום אסיפה פיזית, אך יש לזכור שבעת חקיקתו לא היו אמצעים אחרים לקיום אסיפות. יחד עם זאת, נראה שככל שלא תהיה התנגדות של מי מבעלי הדירות ובכפוף לפרסום באופן הקבוע בתקנון המצוי ניתן יהיה לקיים אסיפה בזום.

      ככל שלא תהיה הסכמה - ניתן לכנס אסיפה בחצר הבניין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com