הורשת חנות למספר יורשים

  • התנגדות לרצון אחיי למכור נכס עיזבון שעדיין לא רשום
    סופי | 23/09/2021 13:35

    במסגרת התנגדות שהגשתי לצוואה, מונה מנהל עיזבון על חנות שמהווה רק חלק מכלל העיזבון. החנות צוותה לי ול2 אחיי ואין כל מחלוקת למי שייכת החנות.
    מנהל העיזבון ו 2 אחיי רוצים למכור את החנות ואני רוצה שהיא תושכר. האם יש סיכוי שרצוני שתושכר לעומת רצון 2 אחיי שתימכר, הוא זה שיתקבל? במה זה תלוי ומה עליי לעשות כדי שזה יקרה?

    • הורשת חנות למספר יורשים
      עו"ד שי בייזר | 30/09/2021 17:06

      שלום רב,

      ראשית יש לבחון האם יש בצוואה הוראות מיוחדות ביחס לחנות (או לסמכויות מנהל העיזבון) ויש לפעול בהתאם להוראות.

      בהנחה שאין הוראה מיוחדת, אז החנות אמורה לעבור לבעלות של היורשים.

      לא ניתן למכור את החלק שלך ללא הסכמתך, אלא אם השותפים שלך בחנות, יגישו לבית משפט בקשה לפירוק השיתוף ובית המשפט יקבל אותה.

      הכי טוב לנסות לדבר עם אחייך ולשכנע אותם להסכים לדעתך.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il