האם רכישת חנות מחוייבת במע"מ?

  • תשלום מעמ
    יואב | 18/08/2021 09:42

    שלום , אני מעוניין לרכוש חנות שמשמשת 3 שנים כדירת מגורים .

    האם אצטרך לשלם מע"מ ?

    • האם רכישת חנות מחוייבת במע"מ?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 22/09/2021 23:01

      שלום רב,
      אין תשובה אחת לשאלתך, והתשובות תלויות בתנאים שיחולו בכל חלופה.
      תחילה אציין ששאלת חבות המע"מ לא תלויה רק בשאלה האם החנות שימשה למגורים או לעסק מאחר ושאלת חיוב במע"מ נעוצה בהיבטים הבאים;
      1. האם המוכר ניכה את מס התשומות בעת שרכש את החנות או האם הוא יכל לנכות ולא ניכה בפועל?
      2. מי המוכר? אדם פרטי או עוסק לצרכי מע"מ?
      3. מי הרוכש? אדם פרטי או עוסק?

      בשל ריבוי תרחישים, מוצע לקבל ייעוץ מס מעו"ד שמתמחה במיסוי כדי למנוע תאונות מס.

      בכבוד רב ובברכה,

      עו"ד ורו"ח חיה אביסרור שמעוני
      מנהלת פורום דיני מיסים
      שד' נים 2, עזריאלי ראשונים ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666