האם עגמת נפש בשל אבחנה שגויה מהווה עילת תביעה?

  • אבחון שגוי של סרטן
    דסקרטי | 22/09/2021 16:50

    בעקבות סבל במתן שתן - או יותר נכון בשל קושי במתן שתן התחלתי בירור רפואי שהסתיים באבחנה שגויה בבית חולים (אחד הציבוריים הגדולים בארץ). נאמר לי כי אני סובל מסוג של סרטן ועליי להסיר גידול שנראה בצילום הCT. לנוכח המלצה שקיבלתי, המשכתי את הבירור באופן פרטי, והאבחנה היתה שונה מאוד במסגרת הפרטית - ורופא בכיר הבהיר לי שבסהכ מדובר בלחץ של הערמונית על צינור השתן ולפני חודש עברתי ניתוח ואני מרגיש מצוין וגם אין בעיות עוד במתן שתן. הבהירו לי בבית החולים הפרטי שאין שום קשר לסרטן ולא היה סרטן או כל ממצא דומה.

    אמנם לא נגרם לי נזק למעט עוגמת נפש רבה, אך האם בכל זאת אני יכול לתבוע את בית החולים בגין האבחנה המקוממת? האם זה מומלץ?

    • האם עגמת נפש בשל אבחנה שגויה מהווה עילת תביעה?
      עו"ד ורד פרי | 03/10/2021 18:28

      שלום,

      אני חושבת שאלה חדשות משמחות מאוד, ובוודאי חווית הקלה משמעותית כשנודע לך שאינך חולה בסרטן.
      כדי לקבל פיצוי בתביעת רשלנות רפואית, יש להוכיח שהרשלנות הסבה נזק. כאשר מדובר בעגמת נפש בלבד, מעבר לכך שקשה יהיה לכמת את הנזק הזה, הרי שיש להעריך שעלויות הגשת התביעה וניהולה יעלו על כל פיצוי שניתן יהיה לקבל במסגרת תביעה כזו, אם בכלל.
      לכן לא מומלץ להגיש תביעה כזו.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il